B. A. B., H. D. 2021.05.19 14:49 Frissítve: 2021.05.19 15:50

Légiósok: a Leipzig szerződést hosszabbított Szoboszlaival

Fabrizio Romano, átigazolási hírekben jártas olasz újságíró értesülései szerint a német élvonalbeli RB Leipzig labdarúgócsapata egy évvel, 2026 nyaráig meghosszabbította Szoboszlai Dominik szerződését. Nem sokkal később a klub a hivatalos honlapján erősítette meg a hírt.

Az RB Leipzig szerződést hosszabbított Szoboszlai Dominikkal (Fotó: dierotenbullen.com)

 

Fabrizio Romano a Facebookon és a Twitteren arról ír, hogy Szoboszlai Dominik eredetileg 2025 nyaráig érvényes szerződését az RB Leipzig egy évvel meghosszabbította. A beszámoló szerint mind a két fél hosszú távban gondolkodik: Szoboszlai a sérülése után meg akarta erősíteni a projekt iránti elkötelezettségét, a klub pedig úgy döntött, hogy ezt megjutalmazza.

A hírt nem sokkal később a Leipzig a hivatalos honlapján erősítette meg. A klubhonlap beszámolója szerint Szoboszlai csütörtökön utazik haza, hogy csatlakozzon az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott keretéhez.

„Természetesen másképp képzeltem el az első hat hónapomat a Leipzignél. A cél az volt, hogy a pályán segítsem a csapatot az idény második felében, ez azonban nem jött össze. A sérülésem rendbe jött, készen állok a következő idényre. Már alig várom… Az első naptól kezdve érzem a bizalmat és a támogatást, még ebben a nehéz helyzetben is. Ez a korai szerződéshosszabbítás ebben a nehéz időszakban egy újabb erős jele annak, hogy a jövőben a klubbal együtt sikeresek akarunk lenni” – idézi a klubhonlap Szoboszlait.

Florian Scholz médiaigazgató elmondta, kissé szokatlan lehet, hogy úgy hosszabbítanak szerződést egy játékossal, hogy még be sem mutatkozott a csapatban, de ez is annak a jele, hogy Szoboszlai Dominik nagyon fontos játékosa lehet a Leipzignek a közeljövőben, nagy terveik vannak vele.

„Mindig is hosszú távú projektben gondolkodtunk. Dominik sérülése miatt sajnos nem úgy indult  a lipcsei időszak, ahogy terveztük, de a célok sem a klub, sem pedig a mi oldalunkon nem változtak. Mindkét fél nagyon erős bizalmának jele a mai szerződéshosszabbítás” – mondta a Nemzeti Sportnak Esterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik menedzsere.

Mint ismert, 2020 decemberében az osztrák Red Bull Salzburgtól három és fél év után távozó, 12-szeres magyar válogatott középpályás négy és fél esztendőre szóló, 2025 nyaráig érvényes szerződést kötött a lipcsei klubbal, amely sajtóhírek szerint 20 millió eurót fizetett a játékjogáért.

Szoboszlai januárban csatlakozott a Leipzighez, sérülés miatt azonban egyelőre nem tudott bemutatkozni a gárdában. Mint arról beszámoltunk, a magyar középpályás május elején már együtt edzhetett a lipcsei csapattársaival.

2021.09.20 09:38:13

Légiósok BODNÁR ZALÁN, SOMOGYI ZSOLT

A Lipcsében csapatkapitánynak kinevezett Gulácsi Péternek voltak elődei, de nem sokan.

2021.08.20 22:13:50

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az ok egyszerű: pedagógia.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.