Jótékonyság: beteg gyerekeknek adakozott Gulácsi Péter

B. A. B.B. A. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.23. 08:46
null
Gulácsi Péter a Fehér Kesztyű-díjjal járó 7500 eurót felajánlotta a lipcsei Bärenherz hospice-nak (Fotó: Facebook)
A Fehér Kesztyű-díjjal járó összeget a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő gyerekekkel foglalkozó intézménynek ajánlotta fel a magyar kapus.

 

Jótékony célra ajánlotta fel a Fehér Kesztyű-díjjal járó összeget Gulácsi Péter. Az elismerést minden Bundesliga-idényt követően a legkevesebb gólt kapó kapusnak ítélik oda, a 2020–2021-es bajnokságban a magyar válogatott játékos végzett az élen. A lipcsei együttesben évek óta alapembernek számító kapus az előző idényben 33 bajnokin állt a gólvonalon, tizenötször maradt érintetlen a hálója, harminc kapott góllal zárt. A díjjal járó 7500 eurós pénzdíjat (mintegy 2 millió 600 ezer forint) a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is jótékony célra fordította, a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő gyermekekkel foglalkozó lipcsei Bärenherz hospice javára ajánlotta fel.

„Mindig máshol igyekszünk támogatást nyújtani, mert a sportban is fontos a példamutatás – mondta a Nemzeti Sportnak korábban a 44-szeres válogatott futballista. – Senkinek sem szabad elfelejtenie, hogy ugyanolyan ember, mint a többi. Ha lehetősége nyílik rá, segítsen másokon.”

A jelenleg 12. helyen álló lipcsei csapat szombaton a Herthát fogadja.     

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik