Horvátország: Lovrencsics ott van az ősz álomcsapatában

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2021.12.22. 14:09
null
Lovrencsics Gergő a splitiek egyik közelmúltbeli edzésén (Fotó: Hajduk Split Facebook)
Lovrencsics Gergő, a Hajduk Split magyar légiósa bekerült a horvát labdarúgó-bajnokság őszi álomcsapatába, amelyet az egyik legpatinásabb horvát napilap, a Vecernji list állított össze.

 

Sok szót ugyan nem vesztegettek rá a Vecernji list hasábjain megjelent indoklásban, viszont ezt kéretik úgy érteni, hogy a horvát első osztályú labdarúgó-bajnokságban Lovrencsics Gergő esetében a szavak helyett a tettek beszéltek.

Az álomcsapat jobb oldali védőjének pozíciójába ugyanis gyakorlatilag ellenvetés nélkül került be Lovrencsics, aki tizennyolc bajnokin bizonyíthatott abban a Hajdukban, amely ismét futballhangulatot varázsolt Split városába.

Az Adria-partiak nem szerepelnek rosszul, a volt magyar válogatott játékos pedig – a Vecernji más szakportálok adatait is segítségül hívta – a különböző fórumokon kilenc alkalommal került be a forduló válogatottjába. Ahogy fogalmaznak: egyértelmű erősítés a „fehéreknél”.

A legfrissebb emlék róla az, hogy a 0–0-ra végződő őszi szezonzárón vasárnap, Splitben 33 ezer néző előtt „kiállíttatta” az eszékiek edzőjét, Nenad Bjelicát: egy belépőjét követően olyan hevesen reklamált az NK Osijek szakvezetője, hogy a játékvezető piros lapot mutatott fel neki...

Lovrencsics beválogatásának értékét növeli, hogy – legalábbis a Vecernji list értékelése szerint – a csapatok a horvát HNL fennállásának egyik legjobb és legérdekesebb őszi szezonját produkálták.

A VECERNJI LIST ŐSZI ÁLOMCSAPATA
Kotarski (HNK Gorica) – Lovrencsics (Hajduk Split), Sutalo (Dinamo Zagreb), Smolcic (HNK Rijeka), Bockaj (NK Osijek) – J. Misic (Dinamo), Nejasmic (Osijek) – Muric (Rijeka), Livaja (Hajduk), Jakolis (HNK Sibenik) – Drmic (Rijeka)

A bajnokság élcsoportja 20 forduló után: 1. Dinamo Zagreb 40 pont (19 mérk., 41–15), 2. Rijeka 40 (42–27), 3. Osijek 40 (29–14), 4. Hajduk Split 35 (19, 32–19)
Folytatás január 29-én.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik