„Még nem voltam Liverpoolban” – Szoboszlai Dominikot óva intették a várostól

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.25. 16:00
Szoboszlai Dominikkal Monoki Lehel beszélgetett (Fotó: Getty Images)
A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányával, a Liverpool játékosával, Szoboszlai Dominikkal beszélgetett Monoki Lehel újságíró. A Liverpoolban készült teljes beszélgetés a Network4 csoport csatornáján, a Match4-en volt látható. A 23 éves magyar klasszis többek között arra is választ adott, hogy tudták-e előre, hogy Jürgen Klopp az idény végén távozik a klubtól.

„Ha rajtam múlna, játszanék a döntőben, de sajnos nem tudok” – szögezte le a beszélgetés legelején Szoboszlai Dominik, aki a sérülése miatt a vasárnap 16 órakor kezdődő angol Ligakupa fináléjában nem tud Jürgen Klopp rendelkezésére állni.

A magánéletével kapcsolatban elárulta, nincs sok szabadideje, a lakása és az edzőközpont közötti ingázást leszámítva nem nagyon mozdul ki.

Érzi, hogy mindenhol megnézik őt, ami alapvetően nem zavarja őt, de nem bánná, ha egyszer senki nem venné észre. Mindazonáltal próbál mindenkivel ugyanúgy viselkedni, és örömet szerezni a rajongóknak.

„Még nem voltam Liverpoolban” – vallotta be. Meglepő kijelentését azzal magyarázta, hogy amikor a Liverpoolhoz igazolt, óva intették attól, hogy a városban vegyen magának házat, mert hamar kikészülne a rajongóktól, akik mindig a lakása előtt várnának rá. Így most az edzőközponttól nagyjából 45 percre lakik, Liverpoolba pedig alapvetően nem jár be.

„Kevés olyan időszak van, amikor egyedül vagyok” – vallotta be, de hozzátette, hogy azért nincs nagy élet nála. És persze vannak pillanatok, amikor magányosan érzi magát. A csapattársakkal a „munkán” kívül ritkán találkozik, hiszen sokaknak családjuk van és gyerekeik vannak. Megemlítette Virgil van Dijket, akinek már négy gyereke is született.

Ha bajba kerülne, és csak az egyik csapattársát hívhatná fel, akkor elmondása szerint az valószínűleg Trent Alexander-Arnold lenne, ugyanis ő áll hozzá a legközelebb.

Úgy véli, csapattársai akkor fogadták el őt igazán, akkor „érkezett meg” az Anfieldre, amikor az első hazai meccsét játszotta a Liverpoolban a Bournemouth ellen. Már előtte, a Chelsea ellen is jó teljesítményt nyújtott, aztán a Kerkez Milosék elleni bajnoki után befogadták őt, ott érezte azt, hogy megérkezett. A játékosok pályán kívül is sokat segítettek neki a beilleszkedésben.

„Kiharcoltam, hogy felváltva rúgjuk Trenttel a szabadrúgásokat, és ezt a tizenegyeseknél is szeretném majd elérni” – fogalmazta meg egyik célját Szoboszlai. A sérülésére visszatérve elmondta, utál nem játszani, és emiatt sokszor veszekedett is az orvosokkal. Volt, hogy azt érezte, tudná vállalni a játékot, de a diagnózis mást mutatott, és emiatt az orvosok nem engedték. 

Elmondta, hogy Jürgen Klopp sokat törődik vele, és fel szokta hívni őt. A német edző titka szerinte az, hogy megtalálja a hangot a játékosaival. Nem úgy néz rájuk, mint a robotokra, hanem mindig segítőkész, az ajtaja mindig mindenki előtt nyitva áll. Ugyan Szoboszlai magától még nem ment be az irodájába, de Klopp először akkor hívta be őt, amikor közölte vele, hogy kezdeni fog a Chelsea ellen. Az volt egyébként a Liverpool első bajnokija az idényben.

„Senki nem tudta, hogy távozik. Senki – árulta el Szoboszlai Klopp távozása kapcsán. Hangsúlyozta, hogy még az idősebb játékosok sem tudtak semmit. – Bejött az öltözőbe, a meeting 10.30-kor. Mondták, hogy hét éves regnálása alatt sosem volt még ilyenkor. Aznap reggel tudtuk meg, aztán délután háromkor nyilvánossá vált.”

„Nem volt jó érzés. De akkor is Liverpoolba jöttem volna, ha nem ő az edző, de pluszban motivált, hogy vele dolgozhatok. Az egyik legjobb edző a világon. Sajnos a munka vele most véget ér.”

Hozzáfűzte, hogy csakis rajta múlik, hogy az új tréner irányítása alatt is meg tudja-e tartani a helyét a gárdába, majd elmondta, szeretnék Kloppnak az eddigieket egy PL-trófeával megköszönni. „A Premier League a legfontosabb!”

A beszélgetés végén felvetődött, hogy mennyire van honvágya Liverpoolban. Úgy fogalmazott, hogy amikor hazajön Magyarországra, majd innen visszatér Liverpoolba, akkor van egy kicsi, de alapvetően nincsen neki kint.

A lányokra pedig nincs ideje.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik