Liverpool: magyar drukkerek is várják az Anfielden Szoboszlait

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.08.18. 06:44
null
Az Anfield közönsége már várja Szoboszlai Dominik bemutatkozását hazai pályán (Fotó: AFP)
Szervezett szurkolói csoport nem lesz ott az AFC Bournemouth elleni szombati bajnokin, de Angliában élő magyarok és itthonról érkező drukkerek is buzdítják a helyszínen a Liverpool FC magyar középpályását.


Először játszhat az Anfield közönsége előtt Premier League-mérkőzést Szoboszlai Dominik szombaton, amikor a Liverpool a Kerkez Milost is alkalmazó AFC Bournemoutht fogadja. A találkozó iránt hatalmas az érdeklődés, a szurkolók a világ minden tájáról, így Magyarországról is útra kelnek, hogy ott lehessenek a lelátón. A jegyhez jutás ugyanakkor nem egyszerű folyamat. Bérletet vásárolni az években mérhető várakozási idő miatt szinte lehetetlen, és belépőt szerezni a mérkőzések előtti napokban is már csak jegyüzéreken és különböző gyanús weboldalakon keresztül lehet az eredeti ár többszöröséért. Aki a harmadik felet kikerülve biztosra akar menni, annak tagsági kártyával kell rendelkeznie, valamint rendszeresen mérkőzésre járnia, de a többszörös túljelentkezés miatt még így is hoppon maradhat.

Nem véletlen, hogy a lelátókon nemigen találni Angliában élő magyarokból szerveződött csoportot, a Liverpool FC hivatalos magyar szurkolói szervezete, a Official Liverpool Supporters Club Hungary (OLSCH) is budapesti központtal működik. A 2008-ban alakult társaság abból a szempontból viszont így is kiváltságos helyzetben van, hogy közvetlen kapcsolatot ápol a klubbal, és tagjainak minden idényben lehetősége nyílik a helyszínen megnézni néhány mérkőzést. Az ősszel a szeptember 24-i, West Ham és az október 21-i, Everton elleni hazai bajnokira kapott belépőket, addig pedig közös meccsnézéseket szervez központi helyén, a XI. kerületben található Bölcső Bar & Foodban.

Lapunk információja szerint szervezett magyar szurkolói csoport nem lesz ott az AFC Bournemouth ellen az Anfielden, így Szoboszlai Dominikért leginkább az Angliában élő Liverpool-klubtag magyarok és az egyéni szervezésben érkező drukkerek szoríthatnak a helyszínen.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy közel a megállapodás Endo Vataruval. A VfB Stuttgart 30 éves japán futballistája hiányposztra, védekező középpályásnak érkezhet, a Liverpool egybehangzó sajtóértesülések szerint 18 millió eurót fizethet érte, ha megfelel az orvosi vizsgálatokon.    

ANGOL PREMIER LEAGUE
2. FORDULÓ
SZOMBAT

16.00: Liverpool FC–AFC Bournemouth (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik