Liverpool: „Amióta Szoboszlai a válogatott csapatkapitánya lett, szó szerint felnőtt”

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2023.07.03. 08:19
null
Szoboszlai Dominik válogatott mezben, csapatkapitányként (Fotó: Árvai Károly)
Mint beszámoltunk róla, Szoboszlai Dominik a Liverpoolhoz szerződött. A Nemzeti Sport összeállításában korábban Angliában játszó magyar labdarúgók is elmondták véleményüket az átigazolásról. Íme!

 

HALMOSI Péter, 35-szörös válogatott, a Plymouth és a Hull City korábbi középpályása: – Szoboszlai Dominik megdolgozott ezért a szerződésért. Tény, a futballhoz kell szerencse is, de véletlenül senkiért sem fizetnek ki hetvenmillió eurót! Nagyon jó idény van mögötte Lipcsében, végre van egy labdarúgónk, akire Európában sztárként tekintenek. Büszke magyar vagyok, büszke arra, hogy újra van magyar játékosa a Liverpoolnak. Ebből a szerződésből a magyar labdarúgás profitálhat, amióta Dominik a válogatott csapatkapitánya lett, szó szerint felnőtt, és ezt képviseli a pályán. A Premier League az én időmben is a legerősebb bajnokság volt, most is az, és bár nem lesz egyszerű átállni az ottani futballra, benne minden megvan, hogy alkalmazkodjon, ráadásul Jürgen Kloppnál jó kezekben lesz.

PRISKIN Tamás 63-szoros válogatott, a Watford, a Preston, az Ipswich Town, a Swansea és a Derby County korábbi támadója: – Kiráz a hideg, amikor arról kell beszélnem, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpoolhoz szerződött! Számomra nem kérdés, a világ legjobb bajnokságába került, ráadásul élcsapathoz, óriásinak tartom, hogy a magyar futball kapcsán ilyen átigazolásról beszélhetünk. Nem féltem őt, nagyszerű labdarúgó, kiérdemelte pályafutásában ezt a lépcsőfokot. A Liverpool nagyon nagy összeget áldozott a megszerzésére, jelentős szerepet szán neki, ő pedig él a lehetőséggel.

TORGHELLE Sándor 42-szeres válogatott futballista, a Crystal Palace korábbi támadója: – A Liverpoolnál rengeteg megfigyelő dolgozik, biztosra veszem, hosszú hónapok, talán évek óta figyelemmel követték Szoboszlai Dominik teljesítményét. Két évvel ezelőtt alighanem még azt gondolták, nem elég érett a Premier League-re, de azóta olyan fejlődésen ment keresztül, hogy mára nem maradt kétség bennük. Dominik huszonkét éves, és ha úgy fejlődik, mint az elmúlt két évben, még innen is lehet feljebb! Büszkeséggel tölt el, hogy a teljesítményével, a futballjával kapukat nyit ki, és ilyen legendás klubnál is egyre inkább figyelnek majd ránk, magyarokra.

KIRÁLY Gábor, 108-szoros válogatott, a Crystal Palace, az Aston Villa, a Burnley és a Fulham korábbi kapusa: – Az embernek mindig megdobban a szíve, amikor azt hallja, magyar labdarúgó jut szerephez Európa egyik topbajnokságában, az pedig különösen jó érzés, ha nem csak mellékszerepet kap. Az angol közeg, a bajnokság teljesen más, nagyon nagy magasságok jellemzik, biztos vagyok benne, Dominik is tudja, kemény munka nélkül nem sikerülhet szintet lépni. Szorítok neki, hogy minél több időt töltsön el a Premier League-ben, minél több meccset játsszon, nagyon örülök, hogy hosszú idő elteltével ismét van magyar játékosa a bajnokságnak. Nem mellékes szál, hogy Jürgen Klopp személyében német edzője van a csapatnak, ez jó közeg lehet a magyar válogatott kapitányának.

BUZSÁKY Ákos, 20-szoros válogatott, a Plymouth, a QPR, a Portsmouth és a Barnsley korábbi középpályása: – Már az is hatalmas lehetőség, ha valaki fiatal tehetségként felveszi a világhírű klub mezét, de Szoboszlai Dominik más szintre került. A karrierje zseniálisan van felépítve: Magyarország, Salzburg, Lipcse és most a Liverpool, hasonló utat jár be, mint korábbi csapattársa, Erling Haaland. Hatalmas lehetőség ez neki, nekünk pedig óriási büszkeség! A Liverpool olyan, mint a kitörés előtt álló vulkán, nagyon is el tudom képzelni, hogy olyan sikerek következnek, amelyek korábban Jürgen Klopp irányításával bajnoki címet, BL-győzelmet hoztak. Csak azt kívánom Dominiknak, kerüljék el a sérülések!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik