Légiósok: Szoboszlai újabb szabadrúgásgólja, simán nyert a Salzburg

T. D./D. Á.T. D./D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.07.01. 22:29
null
Szoboszlai újabb zseniális szabadrúgás gólt szerzett (Fotó: imago-images.de)
Ismét betalált Szoboszlai Dominik! A Red Bull Salzburg magyar légiósa a Sturm Graz elleni osztrák bajnoki mérkőzésen csapata harmadik gólját szerezte. A „változatosság kedvéért” ismét szabadrúgásból volt eredményes a magyar válogatott labdarúgója, aki idénybeli nyolcadik bajnoki gólját érte el. A találkozót a bajnok Salzburg nagyon simán, 5–2-re megnyerte.

A Salzburg már bajnokként lépett pályára szerda este a Sturm Graz ellen. Ennek ellenére Szoboszlaiék egyáltalán nem vettek vissza, öt gólig meg sem álltak! A magyar válogatott középpályás a második gólban benne volt – az ő szögletét követően talált a kapuba a hazai csapat – ám az igazi varázslat a harmadik találatnál érkezett. A tizenhatos sarkáról állhatott neki egy szabadrúgásnak a támadó középpályás, s hanyag eleganciával tekert a sorfal fölött a léc alá, a kapus meg sem mozdult.

SZOBOSZLAI SZABADRÚGÁSGÓLJA

Ez volt egyébként Szoboszlai nyolcadik gólja az osztrák Bundesliga jelenlegi idényében, ezt 25 mérkőzésen hozta össze – összesen 39 tétmeccsen 11 gólja van a 19 éves futballistának.

A Salzburg ezzel a szabadrúgással már a 28. pontrúgásból szerzett találatát jegyezte ebben a kiírásban, ez klubcsúcs.


A gólokban gazdag találkozón a Salzburg 5–2-re győzött, és zsinórban a harmadik mérkőzését is megnyerte.

OSZTRÁK BUNDESLIGA
RÁJÁTSZÁS, 9. FORDULÓ

Salzburg–Sturm Graz 5–2
Salzburg: Szoboszlai Dominik végigjátszotta a mérkőzést, szabadrúgásgólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik