„Gusztustalanul bánt az Anderlecht Juhász Rolanddal”

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2011.08.08. 20:33
null
Juhász Roland ezúttal nem a pályán, az Anderlecht vezetőiben csalódott (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
A Nemzeti Sport Online információi szerint a Rangers hiába tett négyszer is ajánlatot Juhász Rolandért, az Anderlecht védőjéért, a belga klub nem tudott megegyezni a skótokkal, így végleg eldőlt, hogy Juhász nem szerződik Skóciába.

„Sajnos nem lesz semmi az üzletből, Roland nem szerződik a Rangershöz, ma este adott végső választ az Anderlecht” – válaszolta a Nemzeti Sport Online kérdésére Juhász Roland menedzsere, Filipovics Vladan.

JUHÁSZ MÁR SEJTETTE

A Rangers elutasítást már előrevetítette Juhász Roland mai, Telkiben tett nyilatkozata is.

 

„Tudomásom szerint a Rangers már a negyedik ajánlatát is megtette, de az Anderlecht erre sem mondott igent. A konkrét összegeket nem ismerem, hiszen ez a két klub dolga. De azt hallottam, hogy a skót klub már több mint kétszer annyit ajánlott, mint az első alkalommal" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Juhász Roland, akiért brit sajtóhírek szerint elsőre 1.5 millió fontot ajánlott a Rangers.

 

Skót sajtóhírek ma még arról szóltak, hogy nagyon közel a megegyezés, ám úgy tűnik, egy kicsi még hiányzott... Könnyen lehet, hogy az egyezség néhány százezer eurón múlt, ugyanis a hírek szerint az Anderlecht négymillió fontra taksálta Juhászt, míg a Rangers 3.5 millió körüli összeget ajánlott.

„Nagyot csalódtunk az Anderlecht vezetőiben, Herman van Holsbeeck sportigazgatóban. Már megszoktam, hogy a futballban bármi megtörténhet, de erre én sem számítottam. Egy évvel ezelőtt, amikor Roland hosszabbított az Anderlechttel, szóban megegyeztünk a belga vezetőkkel egy bizonyos összegben, aminek fejében Rolandot hajlandóak elengedni, sajnos ezt nem akarták írásban rögzíteni, de mi bíztunk bennük. A Rangers most megadta volna ezt az összeget, de a belga vezetők mégis nemet mondtak" – fogalmazott a játékosügynök.

„Gusztustalanul viselkedtek Juhásszal, aki joggal érzi becsapva magát. A Rangers utolsó ajánlatakor már csak néhány százezer euró volt a kínált és a kért összeg között, de nem a pénzen múlt a megállapodás, mit nekik néhány százezer euró, amikor most adták el hatalmas összegért Lukakut. Az Anderlecht egyszerűen nem akart megválni Juhásztól. Ez persze érthető lenne, de egy éve megígérték, hogy megfelelő ajánlat esetén távozhat. Most megjött ez az ajánlat és Juhásznak a pályafutása szempontjából is megérett az idő a váltásra. Skócia mindenképp előrelépés lett volna, de ezzel az elutasítással könnyen lehet, hogy tönkretették a pályafutását, mert megakadályozták ezt" – mondta Filipovics.

A menedzser szerint azért is fájó a skóciai szerződés meghiúsulása, mert a Rangersből Juhász megvalósíthatta volna a nagy álmát, hogy a Premier League-be szerződjön. Az Anderlechtben azonban erre minimális az esélye.

„Egy éve én már azt javasoltam Rolandnak, hogy ne hosszabbítsuk meg a szerződését, de ő erre azt mondta, »Filip, nekem fontos ez a klub, sokat köszönhetek az Anderlechtnek, nem akarok ingyen távozni«. Ezek után hosszabbítottunk 2014-ig, és most ez a hála az elmúlt hat évért. Roli az elmúlt szezont sérülten is végigjátszotta, egyetlen találkozót sem akart kihagyni, mindig a klub érdekeit tartotta szem előtt. Erre most az Anderlecht bizonytalanságban tartotta őt, ugyanis napokig még csak reagálni sem voltak hajlandóak a Rangers megkeresésére. Arra hivatkoztak, hogy el voltak foglalva Lukakuval meg Jovanoviccsal. Hát kérdem én, kit érdekel ez? Ennyire fontos nekik Juhász Roland? Megértem én a szurkolókat, meg a klub érdekeit is, de a játékossal ki foglalkozik?" – folytatta a menedzser.

„Hogy ezek után mi lesz, nem tudom – tekintett előre Filipovics. – Továbbra sem mondtam le arról, hogy Roland Nyugat-Európába szerződjön, de ismerem a piaci viszonyokat. Úgy gondolom, a Rangers annyit ajánlott, amennyit ő jelenleg ér. Ennél nagyobb összegű ajánlat Nyugat-Európából aligha fog érkezni. Néhány éve egyszer már visszautasítottuk az orosz Rubin Kazany hívását, mert egy orosz csapatért Roland nem kívánta elhagyni az Anderlechtet. De ezek után könnyen lehet, hogy kelet felé vezet majd az út, mert valószínűleg csak onnan érkezhet olyan ajánlat, amelyre már nem mondhat nemet az Anderlecht. Persze, akkor meg majd mindenki azt mondja, hogy Juhász Roland pénzéhes..."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik