Priskin: Talán ez volt az eddigi legjobbam

Vágólapra másolva!
2010.08.30. 12:40
null
Az első gólt szerző Priskin Tamás köszöntésére David Norris érkezett elsőként (Fotó: Action Images)
Góllal járult hozzá csapata, az Ipswich Town 2–0-s sikeréhez a Bristol City elleni angol másodosztályú labdarúgó-bajnokin (Championship) Priskin Tamás, az együttes magyar támadója.

„Talán ez volt az eddigi legjobbam az Ipswichben – nyilatkozta a twtd.co.uk oldalon Priskin Tamás. – Maximálisan elégedett lehetek, hiszen a mindig fontosnak számító első gólt szereztem, de szerintem a csapat is jól játszott, különösen a második félidőben.”

A tavaly szerződtetett, de tavasszal a QPR-nek kölcsönadott Priskin elmondta: segítségére volt a jó bajnoki nyitányban, hogy már a felkészülési szezont az Ipswichben kezdhette meg, és az előszezon találkozóin is pályára léphetett. Könnyebbséget jelenthet, hogy bekerült a csapatba, ahol már két győztes meccsen eredményes tudott lenni.

„Bízom benne, hogy ott maradok a csapatban. Négy forduló alatt tíz pontot szereztünk, remélem, folytatni tudjuk ezt a jó sorozatot” – mondta a magyar légiós, aki megemlítette: nagyon fontosnak bizonyult, hogy már az első bajnokin győzni tudtak, mert ez lendületet és önbizalmat adott a csapat tagjainak. Ellentétben az előző idénnyel, amikor a tizenötödik(!) fordulóig kellett várniuk az első sikerükre…

A találkozót 2–0-ra megnyerő együttes menedzsere, Roy Keane ezt követően jó véleményt formált a magyar támadóról.

„Tamás tehetséges fiú – mondta Keane. – Miután mindennap együtt dolgozunk, meg tudjuk ítélni, mennyit fejlődött azóta, amióta a klubhoz érkezett. A csatároknak néha különösen is szükségük van a szerencsére, és legyünk őszinték, amikor tavaly hozzánk jött, nem voltunk éppen a legjobb formánkban. Egy támadónak mindig helyzeteket kell kialakítani. Tamás előtt tavaly kevés adódott. A Middlesbrough ellen már betalált, most pedig megszerezte a második gólját, és a harmadikhoz is nagyon közel volt."

Az első fordulóban a Middlesbrough-t 3–1-re legyőző Ipswich sikeréhez Priskin pazar fejes góllal járult hozzá.

A temperamentumos játékosból lett tréner elmondta, az általa tehetségesnek tartott Priskintől is – mint a többi játékosától – egy picivel mindig többet és többet vár el.

„Ő viszont még mindig nagyon fiatal, és úgy vélem, csatárként kifejezetten nehéz a helyzete. Szeretném azt mondani, hogy a középpályásoké a legnehezebb, mert én is ott szerepeltem, de azt hiszem, a csatárokra hárul a legnehezebb feladat egy labdarúgóklubban."

Keane nem ment el szó nélkül Fülöp Márton mellett sem, mint mondta: a honfitárs érkezése érezhető segítséget jelentett Priskinnek a beilleszkedésben és abban, hogy bizonyítsa jó képességeit.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik