Sportrádió: Kis lépésekben kell haladni – Horváth Dávid

Vágólapra másolva!
2022.10.26. 12:02
null
Ismét komoly feladat előtt Horváth Dávid (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A Sportrádió Hazafutás című műsorának adott interjút Horváth Dávid, a labdarúgó NB II-ben szereplő MTK Budapest frissen kinevezett vezetőedzője. A 37 éves szakember Bognár György helyét vette át a Hungária körúti együttes kispadján.

 

Az előző idény hajrájában Horváth Dávid megbízott vezetőedzőként próbálta megmenteni az MTK-t a kieséstől, de a fővárosi alakulat a huszáros hajrá ellenére kiesett az élvonalból. A fiatal tréner ismét egy hullámvölgyből próbálja meg kirángatni a patinás klubot.

„Örülök a lehetőségnek. Nyilván ez is egy nagyon nehéz szituáció, megint egy kisebb-nagyobb hullámvölgybe került a csapat és onnan kell őket elmozdítani. Ebből a szempontból rövid távon nem lesz ismeretlen a feladat, de nyilván hosszabb távú terveink is vannak” – összegezte az aktuális helyzetet Horváth Dávid.

Az MTK U19-es csapatával zsinórban két bajnoki címet nyerő szakember világossá tette, hogy a fiatal játékosok számára nyitva áll az első csapat ajtaja.

„A mi érkezésünkkel egy olyan szakmai stábot neveztek ki, amely már két és fél éven belül az MTK rendszerén belül dolgozik, tehát ismerjük a játékosokat, a rendszert és úgy érzem, hogy ebből ki tudjuk hozni azt a kis pluszt, hogy minket is az utánpótlás nevelt ki, úgyhogy számíthatunk arra, hogy a fiatal játékosok a továbbiakban is lehetőséget kapnak, én is ugyanezt a filozófiát képviselem” – fogalmazott az MTK régi-új mestere.

„Rövid távon az eredmény a legfontosabb, ugyanakkor hogyha működik a csapat és jönnek az eredmények, akkor igenis fontos, hogy ezeket az eredményeket hogyan érjük el. A modern pozíciós játék kívánalma az MTK keretein belül nem ismeretlen, illetve szeretném, hogy megtartsuk azt, hogy sok helyzetet dolgozunk ki, sokat vagyunk az ellenfél térfelén, dominálunk labdával, vagy akár labda nélkül. Ez a játékstílus van benne az MTK DNS-ében” – vázolta fel a játékkal kapcsolatos elképzeléseit Horváth Dávid.

A kék-fehérek célja még mindig a feljutás, de a csapat új vezetőedzője kis lépésekkel haladna előre, elmondása szerint nem szabad előreszaladni, mindig a soron következő mérkőzés megnyerése a prioritás.

„A minimális elvárás a feljutás, a keretet erre alkalmasnak érzem, még úgy is, hogy most ponthátrányban vagyunk. Egyértelműen azért érkeztem, hogy elmozdítsam innen a csapatot és jövő májusban feljussunk. Kis lépésekben kell haladni, hiszen mindig csak egy meccset tudunk játszani. Ebből a szempontból felesleges jövő májusig tekinteni, inkább a következő hétvégén szeretnénk jó eredményt elérni” – vélekedett a fiatal szakember.

Az MTK a hétvégén a Soroksár ellen javíthat, Horváth Dávid pedig csak egy győzelemmel lenne elégedett.

„Közvetlenül mögöttünk vannak a tabellán, tehát egy rangadónak is felfoghatjuk ezt a meccset, de nekünk magunkkal kell törődni, a hétvégén már szeretném a pályán azokat a változásokat látni, amelyeket a hét közben el fogunk gyakorolni. Egyértelmű lesz, hogy kinek mi a feladata a pályán, és úgy kell kiállni, hogy a három pont a cél” – zárta gondolatait a 37 éves szakvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik