NB III: az óvást elutasították, úgy fest, feljutás lett belőle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.07. 21:16
Az MLSZ versenytanácsának csütörtökön kelt, az augusztusban lejátszott Tatabánya–Rákosmente NB III-as bajnoki mérkőzéssel kapcsolatos határozata következtében úgy tűnik, megvan a labdarúgó NB III 2014–15-ös idényének első feljutója: a Budaörs.

A Rákosmente a pályán 1–0-ra megnyerte a Nyugati csoport 1. fordulójában, még augusztusban lejátszott mérkőzést, de a Tatabánya Komora László jogosulatlan szerepeltetése miatt óvott, és a versenybizottság 3–0-s gólkülönbséggel neki is adta a meccs három pontját.

Az MLSZ jogi bizottsága azonban később új eljárásra kötelezte a versenybizottságot, és a versenytanács a május 7-én kelt határozatában – amint a napokban a Nemzeti Sport Online saját értesülése alapján valószínűsítette – elutasította a Tatabánya óvását.

Bár a határozat emlékeztet, hogy a Tatabányának lehetősége van jogorvoslatra, az MLSZ az adatbankjában visszaállította az eredeti állapotot, aminek egyik következménye, hogy a 3. helyen 38 ponttal álló Tatabánya 16 pontos lemaradásba került az éllovas Budaörssel szemben, és mivel már csak öt mérkőzése van hátra, a hátrány – feltéve, hogy az esetleges fellebbezés nem vezet eredményre – matematikailag ledolgozhatatlanná vált.

A Rákosmente KSK nemcsak az augusztusi mérkőzés három pontját kapta vissza, hanem a büntetésként levont egyet is, és feljött a negyedik helyre.

Az 54 pontos Budaörs mögött a Győri ETO II áll a második helyen 50 ponttal, ám a versenykiírás értelmében NB I-es klub tartalékcsapataként nem juthat fel még akkor sem, ha a hátralévő fordulókban megelőzi a budaörsieket – akik szombaton éppen a Rákosmente vendégei lesznek – és megkaparintja előle a Nyugati csoport bajnoki címét.

Igaz ugyanakkor az is, hogy az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága – sok más klubbal együtt – a Budaörsöt is hiánypótlásra szólította fel NB II-es licenckérelmével kapcsolatban április végi ülésén. A hiánypótlás határideje május 8.

A Nyugati csoport állása csütörtök este (Forrás: MLSZ Adatbank)
A Nyugati csoport állása csütörtök este (Forrás: MLSZ Adatbank)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik