NB III: az RKSK-é lesznek a pontok az elhúzódó eljárás végén?

Vágólapra másolva!
2015.05.05. 16:31
A Nemzeti Sport Online információi szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága az új eljárásban első fokon elutasította az NB III Nyugati csoportjában szereplő Tatabánya óvását, amelyet a klub az 1. fordulóban lejátszott Tatabánya FC–RKSK mérkőzésen a vendégek kapusa, Komora László jogosulatlannak tartott szereplése miatt nyújtott be.

Az ügy tavaly augusztusra nyúlik vissza, a Tatabánya FC még ekkor nyújtott be óvást a versenybizottsághoz, mivel a rákosmenteiek kapusának, Komora Lászlónak nem voltak rendben a sportorvosi papírjai – ennek ellenére végigjátszotta a Tatabánya elleni mérkőzést.Tatabánya FC még ekkor nyújtott be óvást a versenybizottsághoz, mivel a rákosmenteiek kapusának, Komora Lászlónak nem voltak rendben a sportorvosi papírjai – ennek ellenére végigjátszotta a Tatabánya elleni mérkőzést.

A szövetség versenybizottsága akkor megvizsgálta a körülményeket és a bizonyítékokat, majd az óvásnak helyt adott, így a meccset 3–0-val a Tatabánya FC javára írta jóvá, valamint az RKSK csapatától 1 pontot levont.

A határozat ellen azonban a budapesti csapat fellebbezett, amelyet követően az MLSZ jogi bizottsága hatályon kívül helyezte az eredeti határozatot, majd új eljárást rendelt el.

Az új eljárásban a versenybizottság első fokon elutasította a Tatabánya FC óvását, így jelen állás szerint a pályán elért eredmény a döntő (a találkozót a rákosmenteiek nyerték 1–0-ra), azonban a tatabányaiaknak is lehetőségük van a határozat ellen fellebbezni.

Megkerestük a Tatabánya FC vezetőit is, akik egyelőre nem döntötték el, hogy fellebbeznek-e az ítélet ellen. Ha a klub fellebbez, akkor a másodfokú ítélet lesz a döntő, ha viszont nem, akkor mindenképpen jogerőssé válik a pályán elért eredmény, és ez esetben az RKSK egy pontra megközelíti a tatabányaiakat a bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik