NB II: Visinka Ede lett a Nyíregyháza új vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2022.12.15. 13:42
null
Visinka Ede lett a Nyíregyháza új vezetőedzője (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)
A labdarúgó NB II 15. helyén telelő Nyíregyháza Spartacus csütörtökön sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy Visinka Ede az új vezetőedzője a klubnak – számolt be róla a szon.hu.


Vasárnap játszottuk az idei utolsó bajnoki mérkőzésünket, de már előtte elkezdődtek az egyeztetések a jövővel kapcsolatban, ennek eredményeként hétfőn bejelentettük az új sportigazgató kilétét, illetve a napokban megegyeztünk Visinka Ede vezetőedzővel is – kezdte a sajtótájékoztatót Dankó Gergő klubigazgató. – Szerettük volna stabilizálni a csapatot, ennek fényében kezdjük majd a felkészülést. Tisztában vagyunk a jelenlegi helyzetünkkel, bízunk abban, hogy a szurkolóink bizalmát visszanyerjük a pályán és azon kívül is. Ezért teszünk lépéseket.”

Fekete Tivadar sportigazgató elmondta, Visinka Ede volt az első jelölt a listáján. Olyan edzőt szeretett volna, aki ismeri a bajnokságot, de dolgozott az utánpótlásban, nem áll tőle messze az, hogy minél több fiatal kerüljön a felnőttcsapatba. Az új tréner a szerbiai Zomboron született, játékos-pályafutása nagy részét a jugoszláv, majd szerb élvonalban töltötte, később megfordult Izraelben, Izlandon és Kecskeméten is. Utóbbi klub utánpótlásában kezdte meg az edzősködést, majd a Puskás Akadémia fiataljaival dolgozott, aztán két éven át a másodosztályú Csákvár vezetőedzője volt, 2021 szeptemberétől idén novemberig pedig a Tiszakécskét irányította.

Azonosulni tudok Fekete Tivadar filozófiájával, én is azt gondolom, hogy a Szpari jelenlegi pozíciója nem méltó a klub múltjához – mondta az 50 éves szakember. – Vért és verítéket ígérhetek, illetve felismerhető csapatjátékot szeretnék kialakítani. Az eredményesség az első, és idővel a fiatalokat is szeretnénk beépíteni. Körülnézünk az klub utánpótlásában, mert ez nagyon izgalmas terület, de most elsősorban a stáb kialakításán dolgozunk. Minden feltétel adva van a minőségi munkához. Megpróbáljuk a keretet is megerősíteni, de az értékeinkről nem szeretnénk lemondani. Mindenkinek van lehetősége, hogy velünk jöjjön, ám bele kell tennie a munkát.”

Visinka a Szpari negyedik edzője a most futó bajnokságban. Feczkó Tamás irányításával kezdte el az őszi szezont az együttes, őt Huszák Géza követte, majd az utolsó két bajnokin – ideiglenes megbízatással – Lengyel Roland.

Mint beszámoltunk róla, az biztos, hogy Márkus Attila Mezőkövesden folytatja, de Fekete Tivadar sportigazgató elmondta, nem célja, hogy a teljes keretet kicserélje. A következő fél évben ki kell alakítani azt a magot, amit nyáron úgy lehet megerősíteni, hogy a következő idényben versenyben legyenek a feljutásért. A szakmai stáb kialakítása is folyamatban van, az elsődleges szempont az, hogy minden személy maradjon, aki értéket jelent, de új szakemberek érkezése is várható.

A Szpari felkészülése január 2-án kezdődik, az együttes Nyíregyházán végzi majd a munkát és a tervek szerint négy felkészülési mérkőzést játszik a január 29-i tavaszi rajtig.

A NYÍREGYHÁZA SPARTACUS VEZETŐEDZŐI AZ NB II-E BE JUTÁS (2016 NYARA) ÓTA

2016–2017: Mátyus János (14 bajnoki mérkőzés), Véber György (16), Dajka László (8)

2017–2018: Lucsánszky Tamás (34), Bozsik József (4)

2018–2019: Bozsik József (10), Lengyel Roland (11), Zoran Szpisljak (17)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik