NB II: a Fehérvárról távozó Kovács István Győrben folytatja

Vágólapra másolva!
2022.08.04. 10:38
null
Kovács István egy évre írt alá az ETO-hoz (Fotó: eto.hu)
A 15-szörös válogatott középpályás, Kovács István a labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győrhöz igazolt – írja a klub honlapja.


Szerződése lejártával távozik a Mol Fehérvár FC-től a 30 éves labdarúgó, aki egy évre írt alá a győriekhez.

Kovács István 2012 februárjában igazolt Székesfehérvárra a Haladástól. Az elmúlt tíz évben 296 tétmérkőzésen 26 gólt szerzett és 37 gólpasszt adott a Vidi színeiben. Az előző idényben kilenc mérkőzésén összesen 303 percnyi játéklehetőséget kapott.

A magyar válogatottban legutóbb 2019 novemberében lépett pályára, Wales ellen.

„Érdekes az élet, egyszer már majdnem az ETO labdarúgója lettem a 2011–2012-es évadban, de végül a Fehérvárhoz vezetett az utam, ahol szép tíz és fél évet töltöttem. Most, több mint egy évtizeddel később megérkeztem Győrbe. Az utánpótlásban és a felnőttmezőnyben is sokszor jártam az ETO Stadionban, sőt, életem első nagy focimeccsét is itt láttam, a régi stadionban, 2000 nyarán, a Dunaferr játszott BL-selejtezőt a Rosenborggal. Nagyon szerettem a fehérvári éveimet, de úgy érzem, kellett most ez a váltás, az ETO pedig már régóta szeretett volna megszerezni. Nagyon szimpatikus volt, hogy nemcsak pozícióra akartak igazolni, hanem személy szerint engem szerettek volna a csapatban tudni. Az átigazolásom sikeressége ezek után már csak rajtam múlik, igyekszem, hogy maradandót alkothassak ETO-játékosként. Szeretném bizonyítani, hogy nem lehet engem leírni, és még harmincévesen is van bennem tettvágy, hogy megmutassam, nekem is és az ETO-nak is az NB I-ben a helye. Hogy ez mikor sikerül, az sok tényezős, de én egészséges sportemberként minden mérkőzésre úgy megyek fel, hogy szeretnék nyerni, bárki is az ellenfél” – nyilatkozta Kovács új klubja honlapján.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC-NÉL
Érkezők: Bencze Márk
(Szeged-Csanád GA), Borsos Filip (Wiener Neustadt – Ausztria), Csinger Márk (DAC – Szlovákia, kölcsönbe),Deákovits Richárd, Huszár Marcell, Kiss Ákos, Kráz Tamás, Mitring Zsombor, Óvári Balázs, Tullner Péter, Vingler László (mindannyian Fehér Miklós Akadémia), Kanalos Tony-Markos (romániai, CSM Satu Mare/Szatmárnémeti VSK – Románia – kölcsönből vissza), Kiss Balázs (BFC Siófok), Kiss Bence (Haladás), Kovács István (Mol Fehérvár FC), Szujó Attila (Debreceni VSC), Papp Milán (Mol Fehérvár II), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár – kölcsönbe), Babati Benjámin (Mezőkövesd – kölcsönbe)
Távozók
: Bagi István
(ASK-BSC Bruck/Leitha - Ausztria), Barna Szabolcs (?), Berki István (?), Csonka Bálint (?), Klausz Milán (ZTE), Lipták Zoltán (visszavonult), Múcska Viktor (Mosonmagyaróvár), Pálfi Donát (Haladás), Vernes Richárd (Vasas – kölcsönből vissza)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik