BACSKAI JÁNOS 2020.06.20 10:52

Videó: amikor Nyilasiék egy ötössel debütáltak az Újpest ellen

Éledezik a sportvilág a koronavírus-járvány után, de rendületlenül folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. Ezúttal 1990-ig lépünk vissza az időben, egy igazán emlékezetes Újpest–Ferencváros bajnokiig.

Micsoda mérkőzés volt!


Amely a zöld-fehérek debütánsainak átütő sikerét hozta: a játékosként közönségkedvenc Nyilasi Tibor ekkor ült először tétmérkőzésen a kispadon, bemutatkozott a tinédzser Lipcsei Péter, és – a rendszerváltás után vagyunk, ezt ne feledjük – az erdélyi magyar, Szenes Sándor. Zajos sikerrel: Szenes már az első percben betalált, majd még egy bombagólt szerzett a mérkőzésen, amelyen Fonnyadt Zsolt is duplázott, és Bánki József is feliratkozott a góllövők közé. A bajnoki címvédő Újpest kapuját pedig Brockhauser István védte, aki éppen a kezdés előtt kapta meg az előző szezon legjobbjának járó díjat, de nem tudott ellenállni a vendégrohamoknak; a Bácsi Sándor, Eszenyi Dénes támadóduó pedig észrevétlen maradt. A másnapi Népsport a címlapon hozta: Öt Nyíl-vessző a lila-fehér céltáblában.

 

2021.01.25 21:41:24

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A játékvezetők magabiztosabbak lettek hátuk mögött a fegyelmezési szándékkal. Kevesebben voltak a kelleténél, ezért volt általános nyűg az idegenben játszó csapatoknál, hogy a helyi partjelzők éppen, hogy csak gólt nem lőttek, annyira lelkesen segítették az övéiket.

2021.01.23 23:15:39

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS (szöveg), MIKOLA BENCE (grafika), KUN ATTILA (osztályzatok, álomcsapat)

IDEGENLÉGIÓ. A Fradiban Otten és Klein villogott; nem a Chinchilla, Romeo, Vuk trióra, eközben a nagy Hudson-Odoi a Vasasban…

2021.01.24 13:27:18

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hidi bombagóllal szerzett vezetést, a ZTE fordított, Gazdag büntetőből egyenlített.

2021.01.24 13:22:22

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata jól kezdte az évet, és otthon tartotta a három pontot.

2021.01.24 13:15:53

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Varga Roland az MTK-ban, Csonka András a Budafokban szerzett gólt az első meccsén.