nemzetisport.hu
2013.06.03 10:51 Frissítve: 2014.12.01 01:11

Véber a Mezőkövesdről: A lendület még sokáig repíthet bennünket

Csepelen biztosította be másodosztályú bajnoki címét és feljutását az élvonalba a Mezőkövesd labdarúgócsapata. Véber György a pápaiak után újabb klubot irányított az első osztályba, ahol rutinos játékosokkal erősítené meg a keretét, és biztos abban: nem jutnak az Eger sorsára. A lendületükben pedig nagyon bízik...

Véber György kritizált edzőből ünnepelt tréner lett Mezőkövesden (Fotó: Szabó Miklós)

 

– Mit gondol, mire lehet képes ez a csapat az élvonalban?
– A fiatalság megvan, a lendület még sokáig repíthet bennünket, ennek ellenére szükség lenne további erősítésekre, hiszen az élvonal más kávéház. Az első osztályban a rutinnak is nagy szerepe van, ezért elsősorban két-három tapasztalt, jelentős NB I-es múltú labdarúgóra lenne szükségünk. Annyit elárulhatok, tapogatózó tárgyalásokat már folytattunk a kiszemeltekkel, de amíg nem egyeztünk meg a klubbal a közös jövőről, addig ne várjanak neveket.

Mire megy a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd az NB I-ben?

Eredmények állása
 

– Az előző bajnoki évad végén egy olyan klub jutott fel az élvonalba, amelynél szintén azt ígérték, hogy az első fordulóra elkészül a stadion, akárcsak most Mezőkövesden. Végül a szomszédos megye csapata, az Egri FC a teljes bajnoki szezon során albérletbe kényszerült, sőt az első osztály pofozógépévé vált.
– Nem az én kompetenciám a Mezőkövesd stadionkérdésével foglalkozni. A kétkedőknek azért üzenem, hogy jöjjenek el a városba, nézzék meg, milyen ütemben folynak a munkálatok, a július végén esedékes első fordulóra elkészül a stadion, addig meg nyugodtan károgjanak a rosszakaróink. Mi nem jutunk az Eger sorsára, ebben biztos vagyok.

– Edzői pályafutása meglehetősen kalandosan alakult. Mekkora sikerként értékeli a Mezőkövesddel megszerzett első helyet?
– A bajnoki cím mindig csúcspont egy edző karrierjében, legyen az élvonalbeli együttes vagy éppen az utánpótlás-bajnokságban szereplő csapat. A Pápa után a Mezőkövesd a második klub, amelyet sikerül feljuttatnom az élvonalba, de itt talán még nagyobb bravúrnak számít ez, mint az előző munkahelyemen, mert nem volt konkrét cél az első osztály. A szezon előtt, de még a téli szünetben is az első öt hely valamelyikére várta a vezetőség a csapatot, ám ahogy magunk mögött hagytuk a fordulókat, úgy vált egyre inkább nyilvánvalóvá, hogy nagy esélyünk van a feljutásra.

A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN VÉBER GYÖRGY ELÁRULJA, MIVEL NŐTT CSAPATA A KELETI CSOPORTBAN A MEZŐNY FÖLÉ, MIKOR ÉREZTE ELŐSZÖR, HOGY BAJNOKOK LEHETNEK, ÉS HOGYAN ÉLTE MEG, AMIKOR KRITIZÁLT EDZŐBŐL ÜNNEPELT TRÉNER LETT!

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.

2022.11.19 00:08:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És itt jutunk el a csercseszovi futballfelfogás alapjához: a labdarúgóit felszabadítja a kötöttségek alól, és hagyja, hogy abban a szerepben, taktikával játssznak, amiben a leginkább ki tudják bontakoztatni képességeiket..