P. K. 2020.02.06 11:42 Frissítve: 2020.02.06 12:10

Újpest: az MLSZ válaszára várnak, elhalasztanák a Fradi elleni derbit

Az Újpest FC-től azt a tájékoztatást kaptuk, hogy beadta a klub a Magyar Labdarúgó-szövetségnek a Ferencváros elleni szombati derbi elhalasztásáról szóló kérelmet, amibe a Ferencváros is beleegyezett, most a szövetség válaszára várnak.

Ezen a pályán egy ideig még nem lesz meccs, de szombaton a jelek szerint derbi sem lesz (Fotó: Földi Imre)

 

 

Mint ismeretes, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szerdán bejelentette, hogy a Megyeri úti stadion gyepszőnyegének állapota miatt nem engedélyezik az Újpest FC számára a Szusza-stadionban a Ferencváros elleni, szombaton esedékes bajnoki megrendezését.

Az Újpest FC-től csütörtökön azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a klub ezek után az összes szóba jöhető fővárosi és vidéki (!) lehetőséget megvizsgálta, azokat a stadionokat, melyekben aznap nem rendeznek mérkőzést. A stadionok üzemeltetői mellett az illetékes rendőrkapitányságokkal is felvették a kapcsolatot, ám azok a sporttörvényben előírt nyolcnapos határidőre hivatkozva nem vállalták a biztosítást. Ilyen szintű, várhatóan több ezres szurkolótábor előtt megrendezésre kerülő mérkőzést ugyanis nyolc nappal a tervezett időpont előtt be kell jelenteni. Ezt az Újpest megtette a IV. kerületben, de mivel az MLSZ csak szerdán döntött arról, hogy nem engedélyezik a Megyeri úti meccsrendezést, már kicsúszott a klub az időből, hogy jelzett határidőn belül új helyszínt találjon.

Az Újpest FC ezek után a Ferencvárossal egyetértésben kérvényezte a szövetségnél a mérkőzés elhalasztását, a klubok most az MLSZ válaszára várnak.

Azt is megtudtuk, hogy a gyep megfelelő állapotba hozásához szükséges munkálatokkal várhatóan a márciusi válogatott szünet utánra készülnek el Újpesten, így áprilisban visszatérhet a csapat a Megyeri útra, de ezzel kapcsolatban hamarosan közleményben tájékoztatja a szurkolókat a klub.

AZ NB I 20. FORDULÓJÁNAK PROGRAMJA
Február 8., szombat

17.00: Mol Fehérvár FC–Mezőkövesd
17.00: Paksi FC–Puskás Akadémia
17.00: Kisvárda–Kaposvár
17.00: Bp. Honvéd–ZTE FC
17.00: Diósgyőri VTK–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport)
19.30: Újpest FC–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – elhalasztják?

2022.01.27 22:42:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Felemás érzése volt az embernek.

2022.01.27 17:57:37

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem remekelt a bajnok, Besic piros lapot kapott az első félidőben, Joao Nunes fejes gólja döntött.

2022.01.26 23:31:39

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A baj­nokság el­­látja egyik fő feladatát.