B. D. K. 2022.08.11 14:52 Frissítve: 2022.08.11 15:04

Sportrádió: Hornyák álma, hogy visszahozza a magas szinten játszó Puskás akadémistákat

A Puskás Akadémiát a közelmúltban századik alkalommal irányító 49 éves vezetőedző, Hornyák Zsolt volt a Sportrádió Hazafutás című műsorában Balogh Balázs vendége. A felvidéki szakember beszélt felcsúti álmáról, az Európa-konferencialigás szereplésről, valamint azt is elárulta, egyszer nagyon közel került ahhoz, hogy lemondjon.

Hornyák Zsolték nehéz ellenféllel kerültek szembe az Ekl-ben (Fotó: Török Attila)

 

„Az az álmom, hogy visszahozzuk az összes magas szinten futballozó Puskás akadémistát. Ha egyszer ez reális lenne és sikerülne, akkor ő velük harcolni lehetne a bajnoki címért. Ez még csak egy álom, de a saját nevelésű játékosokkal még nagyobb célokért küzdhetnénk” – árulta el Hornyák Zsolt, hozzátéve, a realitások talaján maradva nem Sallai Rolandra gondol, hanem Zsótér Donátra, Kleinheisler Lászlóra és Gyurcsó Ádámra, akiket az elmúlt időszakban próbáltak is már megszerezni.

A Puskás Akadémia vezetőedzője azt is elmondta, nem lehetett reális célkitűzés az, hogy 16 éves gyerekekkel kiejtsék a Vitória Guimaraest az Európa-konferencialiga selejtezőjében.

„A Ferencvárosnak és a Fehérvárnak is óriási problémái lettek volna egy ilyen csapat ellen. Ha egyébként hoztunk volna még öt tapasztalt játékost, akkor hol lettek volna a fiatalok?” – elmélkedett Hornyák, aki szerint ki lehet tűzni célul a csoportkörbe jutást, de akkor el kell felejteni a fiatalok nevelését.

„Egyszer úgy volt, hogy elmegyek, ám a vezetőség kérésére végül maradtam” – válaszolta arra a kérdésre, hogy az elmúlt években megfordult-e a fejében a távozás. Elárulta, hogy egy Paks elleni 1–6 után szeretett volna lemondani, mert úgy érezte, pár játékosa szabotálja a munkáját.


 

2022.10.02 13:50:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Fehérvár továbbra se képes idegenben nyerni, ezúttal a Puskás Akadémiával ikszelt.

2022.10.02 13:35:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A jól játszó hazaiak még gólt sem engedtek a küszködő zöld-fehéreknek.

2022.10.01 08:57:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Holender találatát Lesjak egyenlítette ki • A piros-kékeknek több nagy helyzetük volt, de ezek kimaradtak.

2022.10.01 08:57:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Szrdjan Blagojevics vezetőedző hétgólos meccsen szerzett győzelemmel mutatkozott be a debrecenieknél.