Sportrádió: Boldogok vagyunk, hogy három játékosunk is kijutott a vb-re – Hajnal

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.03.30. 22:43
null
Hajnal Tamásék kicsit magukénak is érzik a Mmaee testvérek és Laidouni sikerét (Fotó: Tumbász Hédi)
Hajnal Tamás volt a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége. A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros sportigazgatója beszélt arról, hogy mit jelent a klubnak, hogy Ryan Mmaee, Samy Mmaee és Aissa Laidouni is részt vehet a világbajnokságon.

 

„Nagyon boldogok és büszkék vagyunk, hogy három játékosunk is kijutott a világbajnokságra az afrikai kontinensről – mondta Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója. – Ez mutatja, hogy milyen minőségű játékosokról beszélünk. Picit magunkénak is érezzük a sikerüket. A mérkőzés előtti is kapcsolatban voltunk a játékosokkal, sok szerencsét kívántunk nekik, és utána gratuláltunk nekik. Óriási, amit elértek.”

„Egy labdarúgó pályafutásában ez az egyik legnagyobb dolog, hogy valaki a saját országát képviselheti a világbajnokságon. A klubok és a szövetségek között kialakulhatnak nehezebb helyzetek, mert valahol mindenkinek a saját érdeke a legfontosabb. Ez a kihívás. Most télen lesz a világbajnokság, nem tudjuk még, hogy mikor kell elengedni a játékosokat. Ugyanakkor én is voltam válogatott, tudom mit jelent a hazámat képviselni, Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov is hosszú éveken keresztül irányította az orosz válogatottat, ő is tudja, milyen amikor a hazád válogatottjában léphetsz pályára. Mi messzemenőkig partnerek vagyunk a válogatottbeli szereplésüket illetően.”

„Csütörtökre már várjuk őket edzésre, a hétvégén fontos találkozónk lesz a Puskás Akadémia ellen. Ilyen a labdarúgás, egy nagy sikert, feladatot követ a következő. Ezért gyorsan kell ezt megünnepelni, megélni. Bízunk benne, hogy jó állapotban, feldobottan jönnek vissza, bízunk benne, hogy annyira feldobja őket ez a siker, hogy az a klubnak is hasznára válik.”

„Fontos meccs lesz a Puskás elleni a bajnokság szempontjából. Csütörtöktől teljes létszámmal tudunk készülni. Mindig nehéz csatát vívunk Felcsúton, de mindenképpen szeretnék megszerezni a három pontot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik