S. T. J. 2019.12.15 00:08

Sanninót már a meccs előtt figyelmeztették; Griezmann „hazatért”

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

 

Munkatársaink szokás szerint ott voltak valamennyi élvonalbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzésen. Így beszámoltak a két fővárosi együttes, a Bp. Honvéd és az Újpest összecsapásáról is. A meccs nem hozott igazán nagy izgalmakat, egy érdekessége azonban mégis akadt: megint kiállították a piros-feketék vezetőedzőjét, Giuseppe Sanninót. A szakvezető két sárga lap után volt kénytelen elhagyni a kispadot. Hogy mi történt, arról természetesen megkérdeztük az olasz trénert is, aki elárulta, már a találkozó előtt kapott egy figyelmeztetést, miszerint figyelni fogják...

Érdekes mozzanata volt a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának, hogy Antoine Griezmann először lépett pályára barcelonai játékosként nevelőegyesülete, a Real Sociedad otthonában. A francia válogatott csatárral a házigazda klub kabalafigurája ugyan lepacsizott, ám a szurkolók már korántsem fogadták ilyen kitörő örömmel. Griezmann ennek ellenére igen sportszerű volt, hiszen a gólja után nem ünnepelt. Hogy miként élte meg a meccset, és mit vár a közelgő El Clásicótól, kiderül cikkünkből.

Háromból két futamon az élről rajtol a túraautó-vk a malajziai idényzáróján Michelisz Norbert. A magyar pilóta a szombati pihenőnapon interjút adott lapunknak, s többek között arról is beszélt, hogy odakint nem is a levegő hőmérsékletével van gond – bár a harmincegy-harminckét fok azért melegnek számít –, hanem a páratartalommal, ami miatt nagyon izzadnak. Fél óra alatt másfél-két liter vizet veszítenek, úgyhogy reggeltől kezdve folyamatosan figyelniük kell a folyadékpótlásra, már csak a koncentráció miatt is. Hogy milyen taktikával készül, az is kiderül cikkükből.

Gellér Sándor ifjúsági válogatott labdarúgó volt, aztán kosárlabdára váltott, és a hetvenes-nyolcvanas évek legendás Budapest Honvédjának vezéregyéniségévé nőtte ki magát. A válogatottban 113-szor szerepelt, öt éve a zalaegerszegi utánpótlásban kezdett edzősködni, az utóbbi hónapokban viszont már csak a legtehetségesebb serdülő és kadét fiúknak tart egyéni képzést. Junior mellékletünkben a szakember beszél arról, hogy a játékosok kellő motiváltsága lehetne a sikerek alapja. Úgy véli, aki sportolásra adja a fejét, annak céltudatosnak és elszántnak kell lennie, s azt is elárulja, neki ki volt a példaképe a legendák közül.

2021.01.21 12:51:12

Labdarúgó NB I P. K.

Zalaegerszegen a háromszoros válogatott Futács Márkó jelentheti az erősítést.

2021.01.20 23:45:15

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A CAS február közepére ígér döntést.

2021.01.20 19:19:06

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), NAGY-PÁL TAMÁS (videó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Suljic jött, látott, győztes gólt lőtt, majd lement – 61 bajnoki után kapott ki ismét otthonában a Ferencváros.