Nemzetisport.hu 2009.12.16 08:38 Frissítve: 2010.12.09 00:09

Robbanhat a bomba az MLSZ vezérkarában

Elnökségi ülést tart a Magyar Labdarúgó-szövetség. Ám lehet, hogy a szerdai nem a szokványos ülések egyike lesz. Egyfelől Erwin Koeman kapitány a grémium elé tárja beszámolóját, másrészt a fogadási ügyek is terítékre kerülhetnek.

A közvélemény és a sajtó is érdeklődéssel várja az elnökségi ülés végét (Fotó: Czagány Balázs - archív)
A közvélemény és a sajtó is érdeklődéssel várja az elnökségi ülés végét (Fotó: Czagány Balázs – archív)

Még az sem bizonyos, hogy Erwin Koeman beszámolóját elfogadja az elnökség. Noha nagy hirtelen, az őszi négy világbajnoki selejtező előtt az MLSZ meghosszabbította a magyar válogatott holland szövetségi kapitányának szerződését (mondván, látszanak a fejlődés jelei), egyre többen gondolják úgy: ez elhibázott, de legalábbis nagyon korai lépés volt. Főként azért, mert a megállapodás után a nemzeti csapatnak mintha megtiltották volna a támadást, és nem nyerni, hanem nem kikapni akart – ez pedig nagy különbség!

Nincs kizárva, hogy az elnökség megkérdezi, miért nem akart bátrabban futballozni a magyar csapat.

De van itt más is.

A fogadási botrány, amelyben egyre-másra jönnek a hírek.

Miközben a fogadási ügy kapcsán kissé tétovának tűnő MLSZ (több ország futballszövetsége már kikérte az ügy kulcsszereplőjétől, a bochumi ügyészségtől azokat az aktákat, amelyekben saját országuk érintettsége szerepel) elnöke időnként elmondja, nem lehet megbocsátani a vétkeseknek, és a törvény szigorával kell lesújtani a bűnösökre, addig…

A Bors című napilap kedden a Sport Plusz 1989. szeptemberi számára hivatkozik, amelyben Rózner Győző egykori sportvezető elmondta: Kisteleki István 1987-ben 170 ezer forintért vette meg akkori klubja, a Ganz-Mávag bentmaradását az NB II-ben.

Már arról is hallani, hogy puccs szerveződik az elnök ellen. Kisteleki István időnként könyörtelennek mondott munkastílusa ugyanis sokak szemét csípi, és ez a régi ügy kapaszkodó, afféle támadási felület lehet.

AZ ELNÖKSÉG TAGJAINAK VÉLEMÉNYÉT ELOLVASHATJA A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN!

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.

2022.11.19 00:08:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És itt jutunk el a csercseszovi futballfelfogás alapjához: a labdarúgóit felszabadítja a kötöttségek alól, és hagyja, hogy abban a szerepben, taktikával játssznak, amiben a leginkább ki tudják bontakoztatni képességeiket..