M. D. 2021.05.12 21:24 Frissítve: 2021.05.12 21:40

RangAdó: Gazdag az idény legjobbja és övé a legszebb gól is

Gazdag Dániel lett a legjobb játékos a labdarúgó OTP Bank Liga vasárnap befejeződött 2020–2021-es idényében, amelyben az ő egyik gólját választották a szurkolók a legszebbnek – számolt be róla az MTI.

 

Gazdag Dánielt választották meg az NB I-es idény legjobb játékosának (Fotó: Földi Imre)

 

A Budapest Honvédtól távozó Gazdag a gólkirályt, a paksi Hahn Jánost, valamint a Ferencváros albán válogatott szélsőjét, Myrto Uzunit előzte meg a legjobb játékosok rangsorában.

A futballista az M4 Sporton rendezett RangAdó-díjátadó szerdai műsorában kiemelte: nagyon fontos számára az Év játékosa-díj, amelyre azért lehet különösen büszke, mert a szakma, a társai és az edzők szavazatai alapján bizonyult a legjobbnak.

 
Szerhij Rebrovot választották az élvonal legjobb edzőjének
A Ferencváros kapta a Fair Play-díjat az NB I-ben

„Felemás idény van mögöttem. Egyénileg az eddigi legjobbam volt a mostani, de közben a csapatomnak nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Érzékeltem, hogy szüksége van az együttesemnek egy olyan játékosra, aki a hátára veszi a brigádot, és örülök, hogy ez nekem többször is sikerült” – nyilatkozta. Hozzátette: elsősorban mentálisan fejlődött sokat az idény folyamán.

„Magabiztosabb lettem, az egyéni teljesítményemet függetleníteni tudtam a csapat eredményeitől. A góljaim sokat segítettek, hogy nagyobb legyen az önbizalmam, és a válogatottban is szerezhettem tapasztalatokat” – mondta.

A legszebb gólnak járó különdíjat Gazdag a DVTK ellen lőtt találatával érdemelte ki. A szeptember közepén idegenben 4–2-re megnyert bajnoki találkozón duplázott, a 41. percben szerzett első, átemelős gólja pedig kimondottan látványosra sikerült.

A legszebb gólra jelölt találatok – másodikként a sorban Gazdag Dániel emelése

A góloknál a végső versenyben a hónapok legszebb találatai vehettek részt. A műsorban elhangzott: a kilenc gólra keddig az interneten összesen több mint tízezer szavazat érkezett a szurkolóktól, és a győztes Gazdag-gól a szavazatok több mint 35 százalékát kapta.

A válogatott bő Európa-bajnoki keretben számításba vett futballista az idény végén elhagyta a kispestieket, szerződtetését kedden jelentette be az észak-amerikai ligában (MLS) szereplő Philadelphia Union.

A RangAdó-díjátadón hét férfi kategóriában hirdetett győztest a magyar szövetség (MLSZ): az év játékosa, az év felfedezettje, gólkirály, az OTP Bank Liga legjobb edzője, a legjobb játékvezető, a legszebb gól és Fair Play-díj. Három kategória (az év játékosa, felfedezettje és edzője) végeredménye a klubok szavazatai alapján dőlt el, minden csapat részéről a csapatkapitány, a vezetőedző, valamint a legidősebb és a legfiatalabb labdarúgó szavazott az általa legjobbnak tartott három-három személyre kategóriánként.

Hétfőn a Ferencvárossal sorozatban harmadszor bajnoki címet nyert Szerhij Rebrov lett az Év edzője, az élvonal legjobb játékvezetőjének járó elismerést Bogár Gergő vehette át, míg az NB I felfedezettje Schön Szabolcs az MTK-ból.

Kedden a Ferencváros kapta a Fair Play-díjat, míg a gólkirálynak járó elismerést a magyar válogatott bő Európa-bajnoki keretébe is meghívott paksi Hahn János vehette át, aki 22 találattal lett a bajnokság legeredményesebbje.

(MTI)

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.

2021.08.01 07:49:02

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ

„Remélem, hogy lesznek köztük, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, mint Sallai, Kleinheisler vagy Gyurcsó.”

2021.07.31 06:41:34

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍT: PIETSCH TIBOR (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A meccs fordulópontja Klemenz VAR-ral felülbírált kezezése volt, amely után kiállították a kispesti védőt.