MTI/NSO 2018.04.20 13:04 Frissítve: 2018.04.20 13:40

Puskás-Suzuki-kupa: az idén már nyolc csapat indul

Az eddigi hat helyett az idén már nyolc korosztályos csapat vesz részt a Puskás-Suzuki-kupán, amelyen először képviselteti magát a brazil Flamengo együttese. Az U17-es labdarúgótornát május 17-től 21-ig rendezik meg a felcsúti Pancho Arénában.

Felcsúton készen állnak a nyolccsapatos tornára (Fotó: Dömötör Csaba)

„Tizenegyedik alkalommal rendezzük meg a kupát, s az idén a brazil Flamengo is eljön” – jelentette be Mészáros Lőrinc, a házigazda Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) kuratóriumának elnöke az esemény pénteki sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: az idén először lesz nyolccsapatos a torna, amelyre régi-új vendégként a belga Genk is visszatér.

Az elnök kifejtette: a felcsúti utánpótlástorna egyedülálló Európában, s meghatározó a Puskás Akadémián nevelkedő gyerekek életében. Megemlítette, hogy a PFLA az elmúlt 10 év alatt nagyon sok tehetséges futballistát nevelt ki, akik közül több mint 130-an játszanak az NB I-ben vagy az NB II-ben, s hárman a külföldi bajnokságokban. Mészáros Lőrinc egyúttal köszönetet mondott a Magyar Suzuki Zrt-nek azért, hogy már tíz éve támogatja a torna megrendezését, s tavaly újabb egy évtizedre elkötelezte magát az esemény mellett.

„Amikor tíz évvel ezelőtt a torna mellé álltunk, az volt a célunk, hogy olyan hagyományt teremtsünk, amely méltó Puskás Ferenc emlékéhez, a Suzukihoz, és az akadémiához. A kupát egyre magasabban jegyzik a nemzetközi szakmai berkekben, s igazi elit rangra nőtte ki magát Európában” – hangsúlyozta Urbán László, az autógyártó cég vezérigazgató-helyettese.

Hozzáfűzte: idén is itt lesznek a kupa tradicionális résztvevői, a Puskás Ferenchez köthető csapatok, vagyis a Puskás Akadémia, a Bp. Honvéd, a Real Madrid, a Panathinaikosz, valamint a tavaly csatlakozott Bayern München és a lisszaboni Sporting CP.

Czinkon Szabolcs, a PFLA U17-es csapatának mestere azt emelte ki, hogy most olyan futballkultúrák ellen is játszhatnak, amelyek ellen még nem próbálhatták ki magukat.

„Boldogok lennénk, ha történelmet írhatnánk” – utalt arra, hogy az elmúlt tíz évben a házigazda Puskás Akadémiának még egyszer sem sikerült elhódítania a kupát, de az edző szerint ennek terhe nem nyomja a játékosai vállát.

Takács Mihály, a PFLA főigazgatója arról beszélt, hogy a megnövelt létszám miatt idén a 2x40 perc helyett csak 2x30 percesek lesznek a mérkőzések, ugyanis így tudják négy nap alatt lebonyolítani az eseményt.

A torna május 17-én 12.30-kor a Flamengo–Puskás mérkőzéssel kezdődik, a döntőt május 21-én, Pünkösd hétfőjén 18 órakor játsszák a felcsúti Pancho Arénában.

A Puskás-Suzuki-kupa rekordere a Honvéd, amely eddig ötször nyerte el a trófeát, tavaly a Real Madrid diadalmaskodott.

PUSKÁS-SUZUKI-KUPA
U17-ES NEMZETKÖZI TORNA, FELCSÚT
A-CSOPORT

Puskás Akadémia
Flamengo (brazil)
Panathinaikosz (görög)
Bayern München (német)

B-CSOPORT
Bp. Honvéd
Genk (belga)
Sporting CP (portugál)
Real Madrid (spanyol)

2021.01.13 14:20:38

Labdarúgó NB I H. D.

Róbert Mak mellett a 17 éves Damir Redzic és Myrto Uzuni is beköszönt Szerhij Rebrov csapatában.

2021.01.12 15:37:07

Labdarúgó NB I H. D.

A mérkőzés egyetlen gólját a csereként pályára lépő Aissa Laidouni szerezte.

2021.01.10 23:13:56

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A gyerek inkább itthon próbálgassa a biciklicselt, legyen negyven csálé lövése mellett egy bombagólja, de mi, nézők ne azok miatt bosszankodjunk, akik azért léphetnek be a klubházba, AZ öltözőbe s aztán a pályára, mert olcsóbban mutatják be ugyanezt.

2021.01.10 23:15:44

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Minél több honi tréner tör magának utat a profik között.