S. T. J. 2021.05.05 00:11 Frissítve: 2021.05.05 00:19

Oenning betartotta az ígéretét; Tokmac Nguen alig várta, hogy jöjjenek a szurkolók

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

Most újra jól érzem magam a bőrömben – jelentette ki lapunknak Tokmac Nguen, a Ferencváros szélsője, aki a hétvégén duplázott a Mezőkövesd ellen 2–1-re megnyert hazai bajnokin. A norvég válogatott futballista persze örült a két góljának, de annak még inkább, hogy a szurkolók visszatérhettek a lelátókra. A mostani duplával már 11 gólnál jár a bajnokságban, s bár elismeri, hogy tarthatna előrébb is, szerinte ez a termés elfogadható. Tokmac elismerte, hogy megkeresték külföldi csapatok, de állítja, nem akart elmenni, mert szeret az FTC-ben futballozni. Beszélt arról is, miért teljesített halványabban a tavasz egy részében.

Mohamed Mezgrani gyönyörű gólt szerzett a Budafoki MTE elleni, létfontosságú bajnokin (1–0), a Bp. Honvéd algériai–belga állampolgárságú védője körülbelül 28 méterről lőtte ki a kapu jobb oldalát. A Nemzeti Sportnak felidézte a gól történetét. Eszerint amikor elkérte a labdát Naser Alijitől, tudta, lőnie kell, hiszen a budafokiak betömörültek a kapujuk elé. A kispestiek jobb oldali hátvédje úgy érzi, nem túlzás azt állítania, hogy pályafutása legfontosabb gólját szerezte – és amúgy kispesti színekben az elsőt. Nem gondolta volna, hogy ennyit kell rá várni, hiszen két és fél éve futballozik a Honvédban.

Sebők Balázs nem marad az idén a finn jégkorongbajnokság negyeddöntőjében kieső KalPánál, viszont a finn élvonalban igen, a hírek szerint a 16-szoros bajnok, idén negyeddöntős Ilves Tampere lehet az új munkahelye. Kuopióból, ahol a meccsszámot tekintve klubrekorder légiós, azért távozik, mert úgy érezte, kell valami új impulzus, ugyanis belefáradt az utóbbi hat évbe; azt mondja, a profi sportban ez nagyon sok idő. Új állomáshelyén egy évre írta alá, ennyit szeretne még Finnországban jégkorongozni, utána pedig elmenne az orosz központú elitbajnokságba, a KHL-be.

2021.05.04 23:37:26

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik kerületben egyelőre többet teljesített a vállaltnál.

2021.05.04 09:25:21

Labdarúgó NB I SZABÓ GÁBOR

Az első Görög Kupa-siker magyar kovácsa, Rauchmaul Emil máig megfejthetetlen búcsúja.

2021.05.03 19:18:55

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Feszült hangulat, két piros lap, végre nézők a Puskás Arénában – és egy mindent eldöntő Kastrati-gól.

2021.05.02 23:58:59

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az MK kezdi visszanyerni presztízsét.