NB I: Vignjevics legszívesebben lecserélte volna csúszkáló játékosai csili-vili cipőit

Vágólapra másolva!
2023.04.21. 23:24
null
Vignjevics nem érti, játékosai miért nem tesztelték a cipőiket (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I 28. fordulójának nyitányán az Újpest Gouré hajrában lőtt góljával 1–0-ra nyerni tudott a Bp. Honvéd otthonában. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

Az Újpest trénere, Nebojsa Vignjevics gratulált játékosainak.

„Nem kezdtünk jól, tudtuk, hogy a Honvédon komoly nyomás van, ahogy rajtunk is. Lassan kezdtünk, a Honvéd dominált az első húsz percben, türelmetlenek voltunk, nem játszottunk igazán, sok labdát veszítettünk. Aztán egyre jobbak lettünk, kezdtünk veszélyt jelenti az ellenfél kapujára. Hiába voltunk nyomás alatt, tudtam, hogy türelemre van szükség, és eljön a megfelelő pillanat a gólszerzéshez. A második félidőben egyszerűbb, laposabb passzokkal játszottunk, nem vesztettünk annyi labdát, aztán egy gyönyörű gól koronázta meg erőfeszítéseinket. Ki gondolta volna, hogy Boumal ekkora sebességre képes, amikor már halálosan fáradt? Én mindenkitől ezt várom el, hogy tegyen valamit, nemcsak Csobothtól, ha tőle függne minden, nagy bajban lennénk.”

Csoboth Kevinről még elmondta: statikusan játszott ezen a meccsen, de folyamatosan figyeltek is rá a kispesti védők, néha volt rajta három-négy játékos is.

„De az a passz, amit Boumalnak adott a gól előtt, remek volt, megnyitotta vele a területet, ahogy a hokiban szokás, lehetővé tette, hogy kialakuljon ez a szituáció.”

A Nemzeti Sport arról is kérdezte: miért csúszkáltak annyit a játékosai, ami miatt láthatóan ideges is volt.

„Lehet, a cipők voltak a ludasak, ami miatt mindig mérges vagyok. Profi játékosokról van szó, harmincöt percig tartott a bemelegítés, lenne idő kitapasztalni, hogy milyen a cipő a pályán. Az én időmben kétfajta cipő volt: a kistoplis és a nagystoplis. Ma pedig divatos, csili-vili cipők vannak, csak éppen elfelejtik kipróbálni, hogy az adott időjárási viszonyokhoz, pályához alkalmas-e. Legszívesebben ilyenkor lecserélném a cipőket, amikor húsz percig labdákat veszítünk pont emiatt. Harcra készen jövünk, aztán kiderül, hogy nincs megfelelő fegyver a tárunkban. De az biztos, hogy nagyon szépek ezek a cipők.”

NEBOJSA VIGNJEVICS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A Budapest Honvéd vezetőedzője, Dean Klafuric nehezen találta a szavakat.

„Kiváló volt végig a hangulat a meccsen, ezt próbáltuk is a javunkra fordítani, meg is tudtuk lovagolni az elején, volt két helyzetünk, amiket sajnos nem sikerült gólra váltanunk. Aztán kiegyensúlyozottabbá vált a találkozó, az Újpest mélyen védekezett, kontrázott. A második félidőben a széleken próbáltunk több energiát vinni a játékba, beadásokkal próbálkoztunk, de figyeltünk a kontrákra is. Voltak veszélyesebb beadásaink, de nem sikerült gólra váltani őket, helyette az utolsó percben mi kaptunk egyet. Reális lett volna a nulla nulla, igazságosabb, de a fociban nincs ilyen. Rendkívül csalódást keltő ez a vereség, borzasztóan nehéz a helyzetünk, de van még hátra öt meccs, amikből tizenöt pontot lehet gyűjteni. Amíg nulla egész egy százalék esélyünk van a bennmaradásra, addig küzdeni fogunk a játékosokkal együtt.”

DEAN KLAFURIC SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

EÖRDÖGH: EGÉSZ HÉTEN GYAKOROLTUK, HOGYAN LEHET CSOBOTH KEVINT MEGÁLLÍTANI

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

LABDARÚGÓ NB I
28. FORDULÓ
Bp. Honvéd–Újpest FC 0–1
(0–0)
Budapest, Bozsik Aréna, 6284 néző. Vezette: Berke
Gólszerző: Gouré (89.)

NB I, 2022–2023, 28. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Április 21., péntek
Bp. Honvéd–Újpest FC 0–1Budapest,Bozsik ArénaBerke Balázs
6284
Április 22., szombat
15.00: Mol Fehérvár FC–Kecskeméti TE (Tv: M4 Sport)Székesfehérvár,Mol Aréna SóstóBogár Gergő
19.30: Vasas–Ferencváros (Tv: M4 Sport)Budapest,Illovszky Rudolf StadionErdős József
Április 23., vasárnap
14.15: Paksi FC–Kisvárda (Tv: M4 Sport+) Paks,Fehérvári úti Stadion
16.30: Puskás Akadémia–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport+)Felcsút,Pancho Aréna
18.45: ZTE FC–DVSC (Tv: M4 Sport)Zalaegerszeg,ZTE Aréna
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik