V. Á. 2022.07.20 11:59 Frissítve: 2022.07.20 13:03

NB I: válogatott támadót hozhat haza a Vasas

A mozzartsport.com értesülései szerint a 16-szoros magyar válogatott Holender Filip távozhat a szerb Partizantól, és a labdarúgó NB I újoncánál, a Vasas FC-nél folytathatja.

Holender Filip visszatérhet az NB I-be (Fotó: Szabó Miklós)


Megkeresésünkre Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója megerősítette, hogy tárgyalnak a jövő héten 28. életévét betöltő szélső átigazolásáról a Partizannal.

A portál szerint az elmúlt napokban felgyorsultak az események Holender átigazolása kapcsán, s nagy az esély arra, hogy Magyarországon folytassa a pályafutását.

„A magyar élvonalba visszatérő Vasas érdeklődést mutat a támadó iránt, reális kilátások vannak az üzletre” – erősítették meg Szerbiában a Mozzart Sportnak is a hírt.

Holender 2020 októberében kölcsönbe került a szerb együtteshez a svájci Luganótól, majd tavaly nyáron végleg megvásárolta – 2024 nyaráig írt alá – a szélsőt a klub 450 ezer euróért. A Partizanban 69 tétmérkőzésen 12 gólt szerzett, s 5 gólpasszt adott.

A távozás egyik okaként azt írják, Holender a felkészülési időszakban nem mutatott jó teljesítményt, s kiszorult a csapatból az új bajnoki évadra. A 2. fordulóban csereként hét percet kapott. Egy másik okként pedig azt említik, hogy a támadó szeretne visszatérni a magyar válogatottba, ehhez pedig rendszeres játéklehetőségre van szüksége – legutóbb tavaly októberben Anglia ellen lépett pályára a nemzeti csapatban.

Holender korábban a Bp. Honvéd színeiben szerepelt az NB I-ben, 158 mérkőzésen 30 gólt lőtt, s 13 gólpasszt adott az élvonalban, tagja volt a fővárosiak 2017-es bajnokcsapatának.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASAS FC-NÉL
Érkezők: Baráth Botond
(Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Deutsch László (Puskás Akadémia), Dombó Dávid (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Géresi Krisztián (Mol Fehérvár FC), Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Novothny Soma (Anorthoszisz – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Zimonyi Dávid (Zalaegerszegi TE FC, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők: Iyinbor Patrick (Ferencváros, ismét kölcsönbe)
Kölcsönbe érkezők: Iyinbor Patrick (Ferencváros, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérők: Bánfalvi Dániel (Komárom VSE), Birtalan Botond, Kleisz Márk (mindkettő III. Kerületi TVE), Vernes Richárd (ETO FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Filip Holender (Partizan – Szerbia), Komáromi György (Puskás Akadémia)
Távozók:
Kiss-Szemán Péter (Szentlőrinc, kölcsön után végleg), Kovács Milán (szegedi kölcsön után Gyirmót FC Győr), Murka Benedek (szabadon igazolható), Rétyi Róbert (Szentlőrinc, kölcsön után végleg), Terbe Botond (Pécsi MFC), Tóth Bence (szolnoki kölcsön után Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Viczián Ádám (Diósgyőri VTK, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Balajti Ádám (Tiszakécske), Molnár Zsombor (Dorog)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Birtalan Botond,
Kleisz Márk, Szatmári Lóránd, Vernes Richárd

 

 

2023.09.25 21:59:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az NB I-es tabella élén két feljutó csapat áll, az MTK Budapest és a DVTK.

2023.09.25 21:53:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Különleges az edzői lét. Leginkább azért, mert hiába csapatjáték a futball, a kispad embere egyéni versenyző. Mostanság főként, hiszen – kimondjuk vagy sem – hatalmas a kenyérharc a szakma mesterei között, nem mindegy, hogy a havi bevételem annyi, amennyi (sok), vagy a tartalékaimból kell élnem, ami szintén annyi, amennyi (nem kevés, de fogy), függően a »közös megegyezéssel« fordulattal kitüntetett pénzügyi tranzakciótól.

2023.09.24 22:21:57

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Bedobni egy nevet, amelynek hallatán mindenki homlokára csap...

2023.09.24 14:34:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Dejan Sztankovics és Mátyus János is most debütált új csapatával az NB I-ben, a címvédő örülhetett a végén.

2023.09.24 13:51:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Micsoda mérkőzés volt! Hat gól, büntetők, véleményes piros lap, VAR-vizsgálatok, potya gólok...

Ajánló beállításra vár