A Puskás Akadémia legyűrte odahaza a Kisvárdát

VAJDA GYÖRGYVAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2023.10.06. 20:21
null
Fotó: Török Attila – a képre kattintva galéria nyílik<br />
A labdarúgó NB I 9. fordulójának nyitó mérkőzésén a Puskás Akadémia hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Kisvárdát.

LABDARÚGÓ NB I
9.FORDULÓ
Puskás Akadémia FC–Kisvárda Master Good 1–0 (0–0)
Felcsút,
Pancho Aréna, 1120 néző. Vezette: Bognár Tamás
Gólszerző:
Golla (56.)
Kiállítva:
Jovicic (74., Kisvárda)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Csak úgy záporoztak az edzői utasítások a kisvárdai kispad előteréből.

Érthető, hiszen Mátyus János játékosai a Puskás Akadémia elleni bajnoki mérkőzés elején bizony nem találták helyüket a pályán – ez pedig nyilván annak tudható be, hogy a nemrégiben kinevezett szakember a péntek esti meccsre jelentősen átszervezte csapatát. A húszéves Kovács Marcell került a kapuba, a korábban inkább szélsőt játszó Jaroslav Navrátil jobb oldali védőként futballozott, Széles Imre átkerült a bal oldalra, a többnyire csereként számításba vett Balogh Norbert pedig ezúttal a kezdőcsapatban kapott helyet, mégpedig a jobb oldalon. A 4–2–3–1-es hadrendtől, no meg az átszervezéstől stabilitást remélt a bajnokságban mindeddig csupán egy győzelmet arató együttes vezetőedzője, s persze azt, hogy a kisvárdai pálya fertőzöttsége és ezáltal használhatatlansága miatt hosszúra nyúló vándorélet után a jövő heti „pályaavatón” már nem az utolsó helyen állva fogadja csapata a Mezőkövesd Zsóryt.

Hornyák Zsolt, a hazaiak mestere is változtatott. Ebben az évadban először jelölte a kezdő tizenegybe Nagy Zsoltot, az egyébként bal oldali védő a hosszú sérüléséből felépülve bal oldali középpályásként igyekezett segíteni csapatát. A rutinos futballistát egyébként nemcsak edzője bizalma, hanem a válogatott keretbe kerülése (visszatérése) is feldobhatta.

A mellrák elleni kampányba bekapcsolódnak a futballisták is (Fotó: Török Attila)
A mellrák elleni kampányba bekapcsolódnak a futballisták is (Fotó: Török Attila)

A vendégek nem voltak tekintettel az újra bevethető labdarúgóra, aki öt percen belül kétszer is hatalmas csomagot kapott a lábára, fájdalmas arccal esett a gyepre. Miközben a hazai együttes a támadójátékra épített, a Kisvárda türelmesen, az ellenfél hibájára várva futballozott, ám Batik Bencéék az első félidőben alig hibáztak, ha mégis, akkor is inkább az ellenfél kapuja előtt veszítettek labdát, s mert gyorsan visszazártak, a vendégek lassú kontrái nem voltak veszélyesek. Jól jellemzi az első félidőt, hogy Markek Tamásnak, a felcsútiak kapusának nem kellett védenie, míg a túloldalon Kovács Marcellt és együttesét egy ízben a léc mentette meg a góltól.

A szünetben a mérkőzést megtekintő Marco Rossi szövetségi kapitány is elismerően szólt Nagy Zsolt teljesítményéről, aki szinte az egész bal oldalt bejátszotta, a kapu elé is odaért, s bár közel állt hozzá, a félidő hosszabbításában egy remek akció végén lövése centiméterekkel elkerülte a bal oldali kapufát.

A szünet után bátrabbá, egyben nyíltabbá vált a Kisvárda játéka.

Föladva az óvatoskodást, úgy érezhették a vendégek, hogy az első félidei, biztonságra törekvő futball helyett az agresszív, gyors támadások hatására akár meg is nyerhetik a találkozót. Mindezt a kispadról, no meg a sajtópáholy mögötti VIP-helyről elhangzó utasítások is alátámasztották… Jaroslav Navrátil visszakerült a jobb szélre, Balogh Norbert inkább centert játszott, mint szélsőt, s a vendégcsapat középpályásai is nagyobb sebességre kapcsoltak, így tíz perc alatt három nagy helyzetet is kidolgoztak. Mégis a hazaiak szereztek vezetést, méghozzá szöglet után, igaz, a vezetéshez a várdaiak fiatal kapusának ügyetlenkedése is kellett.

A kapott gól után amolyan minden mindegy alapon újra nekidurálta magát a Kisvárda, de hiába, ráadásul a mérkőzés hajrájára emberhátrányba is került, ami megtörte a vendégek lendületét, még ha az elszántságukat nem is.

A Puskás Akadémia vigyázott az eredményre, s ha nagy ritkán tehette, a gyors Lamin Colleyra építve kontrákkal próbálkozott. Az eredmény már nem változott, a Kisvárda immár hetedik vereségét elszenvedve a tabella utolsó helyén ragadva várhatja első hazai meccsét, míg a fennállása 300. NB I-es mérkőzését győzelemmel emlékezetessé varázsoló Puskás Akadémia felkapaszkodott a 4. helyre.

NAGY ZSOLT ELÉRZÉKENYÜLT ATTÓL, HOGY ÚJRA KEZDŐ LEHETETT

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2023–2024, 9. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Október 6., péntek
Puskás Akadémia–Kisvárda 1–0
Felcsút, Pancho ArénaBognár Tamás
1120
Október 7., szombat
12.45: Mezőkövesd–ZTE (Tv: M4 Sport)Mezőkövesd,Városi StadionPintér Csaba
16.15: Újpest–DVTK (Tv: M4 Sport)Budapest,Szusza Ferenc StadionKarakó Ferenc
20.30: Kecskemét–Paks (Tv: M4 Sport)Kecskemét,Széktói StadionBerke Balázs
Október 8., vasárnap
13.00: Fehérvár–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)Székesfehérvár,Sóstói Stadion
16.30: Ferencváros–DVSC (Tv: M4 Sport)Budapest,Groupama Aréna
AZ NB I ÁLLÁSA
1. Ferencvárosi TC 7 6 1 26– 9 +17 18
2. Paksi FC 8 5 2 1 14– 9 +5 17
3. Diósgyőri VTK 8 5 1 2 17– 9 +8 16
4. Puskás Akadémia 9 4 3 2 14–14 0 15
5. MTK Budapest 8 4 2 2 11–11 0 14
6. Újpest FC 8 4 2 2 13–14 –1 14
7. Debreceni VSC 8 4 4 13–12 +1 12
8. Kecskeméti TE 8 3 5 9–11 –2 9
9. Fehérvár FC 8 2 2 4 14–16 –2 8
10. Zalaegerszegi TE 8 1 2 5 10–19 –9 5
11. Mezőkövesd 7 1 1 5 8–15 –7 4
12. Kisvárda 9 1 1 7 7–17 –10 4

A 4. fordulóból elhalasztott Mezőkövesd–Ferencváros találkozót december 6-án játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik