nemzetisport.hu
2015.05.21 19:57 Frissítve: 2015.05.21 20:07

NB I: összefogás a szurkolókért; nagy változások jönnek?

A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-Teva hivatalos honlapján adta hírül, hogy az élvonalbeli csapatok ma egy különleges gyűlést tartottak a Nagyerdei Stadionban, melyen a szurkolók szolgáltatták a témát.

Az NB I-es csapatok összefogtak a szurkolókért (Fotó: civishir.hu)

A dvsc.hu-n olvasható beszámoló szerint különleges szakmai találkozót tartottak a Nagyerdei Stadionban szerda délután. A zárt ajtók mögött lezajlott megbeszélésre az összes, licenccel rendelkező élvonalbeli labdarúgó klub képviselőjét meghívták.

A tanácskozás témája az volt, hogyan lehetne megállapodásra jutni a Magyar Labdarúgó-szövetséggel arról, hogy a szurkolók beléptetésére vonatkozó előírásokat a klubok számára is előnyös módon változtassák meg. Az élvonalbeli klubokat Kósa Lajos, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke levélben kereste meg és kérte fel őket a közös konzultációra.

„A problémát az jelenti, hogy az elmúlt hónapokban nemcsak a beléptetőrendszer és a szurkolói kártya ellen tiltakozó ultrák fordítottak hátat a stadionoknak, hanem egyre kevesebb jegyet és bérletet adnak el más szektorokba is. Az NB I-es labdarúgó klubok szerint sokan nem tudják elfogadni azt az új rendszert, ami révén jegyet vásárolhatnak a mérkőzésekre, így inkább ki sem mennek a stadionokba. A DVSC üdvözölte az egyeztetést, hiszen a tapasztalatokat összegezve van miről beszélni” – olvasható a dvsc.hu-n.

„Javaslatokat fogunk tenni olyan rendezési gyakorlatokkal kapcsolatban, amikkel változást lehet elérni a beléptetéssel, a rendőrségi biztosítással és a kártyahasználattal kapcsolatban. Erről a klubok elmondják a véleményüket, ezeket összesítve adják tovább a szövetség felé” – mondta Szilágyi Sándor, a DVSC Futballszervező Zrt. cégvezetője.

Szerinte szükség van a változtatásra, mivel eleget kell tenni a kor követelményeinek, az új rendészeti szabályoknak, a nemrég bevezetett kártyarendszernek, valamint figyelembe kell venni a szurkolói magatartást is. A cégvezető hozzátette, egy olyan elfogadási javaslatot kell letenni az asztalra, ami elejét veheti annak, hogy a szurkoló a rossz körülmények miatt ne járjon ki a futballmérkőzésekre.

„Örömmel vettük a rendvédelmi szabizottság megkeresését azzal kapcsolatban, hogy a mérkőzésrendezés szabályait vizsgáljuk felül. Ez egy jó kezdeményezés, amiben a tőlünk telhető módon részt akarunk venni. Reagálni kell a közelmúlt történéseire” – mondta Balogh Attila, a Videoton ügyvezetője.

Az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága várhatóan június elején foglalkozik az üggyel. Kósa Lajos elképzelése szerint még ebben a törvényhozási ciklusban megszülethet a szükséges törvénymódosítási javaslat, illetve rendeletmódosítás.

2023.02.03 15:43:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A cseréktől feljavult piros-kékek a második félidőben sokáig közelebb voltak a győzelemhez, ám a hajrában a Puskás Akadémia lőtt kapufát.

2023.02.01 10:04:30

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A tartalékos Paks megszerezte a vezetést, majd kihagyott három ziccert – tovább robog a címvédés felé a Fradi.

2023.02.01 15:25:03

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Drazsics és Lukic góljával a negyeddöntőbe jutott az élvonalbeli borsodi gárda.

2023.01.29 16:29:15

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első KTE-gólra még gyorsan válaszolt a Fehérvár, de a másodikra egyáltalán nem tudott, és kikapott.

2023.01.29 12:29:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első félidőben jobb volt a Honvéd, de visszaesett, és ezt kihasználták a lila-fehérek.