NB I: horvát védőt igazolt Lengyelországból a Kisvárda

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.08.05. 17:35
null
Fotó: Tumbász Hédi
A horvát Niko Datkovic személyében belső védőt szerződtetett a Kisvárda – adta hírül szerdán hivatalos honlapján az NB I-es labdarúgócsapat, megerősítve a horvátországi sajtóértesülések alapján írt korábbi hírünket.

A 27 éves, 190 centiméter magas Niko Datkovic az előző két és fél évet a lengyel Cracoviában töltötte, ez idő alatt alatt összesen 32, a legutóbbi, 2019–2020-as kiírásban mindössze négy bajnoki mérkőzésen lépett pályára.

A horvát korosztályos válogatott labdarúgó a HNK Rijekából fiatalon az olasz Speziába igazolt, és játszott a svájci Luganóban, valamint a román CSU Craiovában is.

„A magyar futballról eddig nem sok mindent tudtam, de a kapcsolatfelvételt követően természetesen érdeklődtem felőle. Tudom, hogy a háttér rendezett, a körülmények ragyogóak, erről magam is meggyőződhettem, itt Kisvárdán. Úgy tartják, a magyar az egyik legdinamikusabban fejlődő bajnokság Európában, bízom benne, hogy nem áll meg ezen a szinten, és tovább emelkedik a színvonal, így kihívás lesz itt szerepelni. Hallottam a csapatról a legfrissebb híreket, de nincs mitől tartanom, negatív koronavírus-teszttel érkeztem, ráadásul úgynevezett zöld országokban jártam az utóbbi időben, Lengyel- és Horvátországban” – idézi a klubhonlap a 27-es mezt kapó Niko Datkovicot.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KISVÁRDÁNÁL
Érkezők: Driton Camaj
(montenegrói-albán, FK Iszkra Danilovgrad – Montenegró), Niko Datkovic (horvát, Cracovia – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Horváth Zoltán (ETO FC Győr), Lakatos Csaba (Vasas), Lazar Zlicsics (szerb-magyar, Vozsdovac)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Dusan Brkovics (szerb, Diósgyőri VTK)
Távozók: Theodorosz Beriosz (görög, Nea Szalamina – Ciprus, szabadon igazolhatóként),Gheorghe Grozav (román, Diósgyőri VTK, szabadon igazolhatóként),Iasmin Latovlevici (román, szabadon igazolható), Mihai Minca (román, szabadon igazolható), Nemanja Obradovics (szerb, szabadon igazolható), Rados Protics (szerb, FK Indija – Szerbia, szabadon igazolhatóként), Tischler Patrik (Debreceni VSC)
Kölcsönbe távozók: Zöldesi Illés (Debreceni VSC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik