NB I: fegyelmi eljárás indult az FTC–Újpest meccs miatt

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.09.28. 16:55
null
Fegyelmi eljárás indult a Ferencváros–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban (Fotó: Árvai Károly)
A legutóbbi fordulóban kiállított Yoell van Nieff (Puskás Akadémia) és Abdoulaye Diaby (Újpest) egy soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült, míg a Ferencváros–Újpest találkozó után mindkét sportszervezettel kapcsolatban fegyelmi eljárás indult szurkolói rendzavarások miatt – derült ki a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának közleményéből.

 

NB I

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában lejátszott Ferencváros–Újpest FC mérkőzéssel kapcsolatban a FEB mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárást indított szurkolói rendzavarások, köztük pirotechnika-használat, valamint megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása miatt. A szurkolói cselekményeket a fegyelmi bizottság a későbbiekben tárgyalja – írja a közlemény.

A FEB összevont eljárás alapján a DVSC-t, az FTC és a Kisvárda elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésein szurkolóinak ismétlődő rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

A FEB összevont eljárás alapján a Diósgyőrt a Pécs, Nyíregyháza és a Szentlőrinc elleni hazai bajnoki mérkőzésein szurkolóinak ismétlődő rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) és mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértésért pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli 1 soron következő mérkőzésre a sportszervezet hazai NB II-es bajnoki mérkőzéseinek otthont adó DVTK Stadion „F”, „G”, „H”, „I” és „J” szektorainak lezárását.

További határozatok a szeptember 28-i ülésről itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik