NB I: „A nyáron több orosz játékos is csatlakozhat az FTC-hez”

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.13. 12:21
null
Alekszandr Grigorjan szerint a nyáron több orosz játékos is csatlakozni fog az FTC-hez (Fotó: AFP)
A CSZKA Moszkva női labdarúgócsapatának vezetőedzője, Alekszandr Grigorjan úgy gondolja, hogy a nyári átigazolási időszakban több orosz játékos is a labdarúgó NB I bajnokához, a Ferencvároshoz szerződhet, mivel a csapat vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov jól ismeri a képességeiket, továbbá az orosz labdarúgóknak lehetőségük lenne az európai kupaporondon szerepelni az FTC-vel.

 

Grigorjan szerint a korábbi orosz szövetségi kapitány vezette Ferencváros „ugródeszka” lehet a hazájuk bajnokságában szereplő orosz játékosoknak, akik az UEFA szankciója értelmében a következő idényben sem szerepelhetnek a klubcsapatukkal a nemzetközi kupasorozatokban.

„Szerintem a következő idénytől az orosz futballisták ugródeszkája lehet a Ferencváros, amellyel az európai kupaporondon is szerepelhetnének. Csercseszov ismeri az orosz piacot, valamint tisztában van a játékosok képességeivel. Úgy gondolom, hogy a nyáron több orosz játékos is csatlakozhat a csapathoz” – mondta az RBC Sportnak Alekszandr Grigorjan, aki korábban az örmény Alaskertet és Dzsudzsák Balázs korábbi csapatát, az Anzsi Mahacskalát is trenírozta.

Csercseszov tavaly decemberben csatlakozott az FTC-hez, és irányításával a csapat duplázott – a bajnokság után szerdán a Magyar Kupát is megnyerte. Nem csoda, hogy honfitársa is elismerően nyilatkozott a teljesítményéről.

„Csercseszov megerősítette a maximalizmusra törekvő edzői státuszát. Habár a Ferencvárossal gyakran előfordul, hogy megnyeri a bajnokságot – 33-adszor lett első –, egy edzőnek mindig nehéz ezt a feladatot teljesíteni. Csercseszov munkáját a Bajnokok Ligájában elért eredményei alapján fogják megítélni. Csak ezután lesz tiszta, hogyan is teljesített a klub élén” – tette hozzá Grigorjan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik