NB I: A Honvédnak időre van szüksége; a ZTE-nél keresik az új ikonokat

Vágólapra másolva!
2022.07.30. 06:59
null
Az idény első bajnokija után Ricardo Moniz (balra) örülhetett (Fotó: Török Attila)
A ZTE FC gyűjtötte be a labdarúgó NB I 2022–2023-as idényének első három pontját, miután az 1. forduló nyitó meccsén 1–0-ra nyert a Budapest Honvéd otthonában. A találkozó után a két vezetőedző értékelt. 

Először Tam Courts, a Budapest Honvéd vezetőedzője értékelt.

„Az első félidő pontosan úgy alakult, ahogy vártuk, a ZTE rendkívül energikusan kezdte a mérkőzést, de ezzel nagyon jól megbirkóztunk. Mindkét félidőben voltak komoly helyzeteink, s bár készültünk az ellenfél hosszú bedobásaira, mégis egy ilyen szituáció után kaptuk a gólt, nem sikerült levédekezni. A játékosok hozzáállásával elégedett vagyok, ha ezen az úton haladva folytatjuk a munkát, akkor tudunk épülni, fejlődni. Még időre van szükségünk, nem volt túl sok idő a felkészülésre, ennek ellenére lehetett már látni a pályán azokat az elképzeléseket, amelyeket szeretnénk megvalósítani:játsszunk energikusan, legyenek meg a minőségi játékok, folyamatosan tudjunk helyzeteket kialakítani és ezzel szórakoztatni a szurkolókat. Tőlük egyébként hatalmas támogatást kaptunk a meccsen, jó volt a hangulat, csak a gólok hiányoztak. Nyugodtabbnak kell lennünk a kapu előtt.

Azt is elmondta, a héten volt egy találkozó a szurkolókkal, amelyen beszéltek velük a döntéseik hátteréről, illetve arról az irányról, amely felé vinni akarja az új szakmai stáb a Honvédot. A mérkőzés után elhangzott kritikával kapcsolatban annyit mondott, elfogadja, hiszen a szurkolók pénzt fizetnek a belépőért, joguk van véleményt nyilvánítani.

Ricardo Moniz, a ZTE vezetőedzője a következőket mondta a győzelem után.

„Még a Ferencvárosnál töltött időből emlékszem, milyen nehéz volt megverni a Honvédot. Tudtuk, hogy Batik Bence nem fog játszani, ezért arra külön készültünk, hogy Ivan Lovric fog játszani a helyén. Három támadóval igyekeztünk letámadni őket, de ez nem volt mindig sikeres, legalábbis nem annyira, mint a Milan ellen, miután Bocskay és Mitrovics is többször szabadon tudta felvenni a labdát. Az igazat megvallva, az első félidőben fifti-fifti volt a meccs, nem tudtunk rájuk olyan nyomást gyakorolni, amilyet szerettünk volna, ezért ugyanúgy akadtak helyzeteik, ahogy nekünk is. A második félidőre megváltozott a játék képe, miután átálltunk szoros emberfogásra, így Bocskayt és Zsótért is le tudtuk védekezni. Valamint a cserékkel tudtuk növelni a játékunk sebességét, és fizikailag is erősebbnek bizonyultunk, elég csak a hétperces hosszabbításra gondolni.

Hozzátette, nagyon fiatal, sikerre éhes csapat a ZTE, melynek életében nagy dolog, hogy le tudta győzni Puskás Ferenc klubját, a Honvédot. Ezután kitért arra, hogy a terveik között szerepel, hogy megtalálják azokat a játékosokat, akik a klub új ikonjai lehetnek, s az utánpótláskorú játékosok elhiggyék, hogy bármit képesek elérni. A gólt szerző Meshackról, valamint Tajti Mátyásról elmondta, mindkettejüknek vízválasztó lehet ez az év, hogy képesek lesznek-e feljebb lépni a nemzetközi szintre.

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

Bp. Honvéd–Zalaegerszegi TE FC 0–1(Meshack 47.)
Budapest,Bozsik Aréna,4084néző.Vezette:Bogár

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2022–2023, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 29., péntek
Budapest Honvéd–Zalaegerszeg 0–1Budapest,Bozsik ArénaBogár Gergő
4084
Július 30., szombat
17.45:Kecskeméti TE–Vasas FC (Tv:M4 Sport)Kecskemét,Kecskeméti Széktói StadionErdős József
20.00:Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC (Tv:M4 Sport)Budapest,Szusza Ferenc StadionPintér Csaba
Július 31., vasárnap
15.45:Kisvárda–Debreceni VSC (Tv:M4 Sport+)Kisvárda,Várkerti Stadion
18.00:Paksi FC–Mol Fehérvár FC (Tv:M4 Sport+)Paks,Fehérvári úti Stadion
20.30:Ferencváros–Puskás Akadémia (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama Aréna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik