P. V. 2022.07.30 06:59 Frissítve: 2022.07.30 09:50

NB I: A Honvédnak időre van szüksége; a ZTE-nél keresik az új ikonokat

A ZTE FC gyűjtötte be a labdarúgó NB I 2022–2023-as idényének első három pontját, miután az 1. forduló nyitó meccsén 1–0-ra nyert a Budapest Honvéd otthonában. A találkozó után a két vezetőedző értékelt. 

 

Az idény első bajnokija után Ricardo Moniz (balra) örülhetett (Fotó: Török Attila)
 

Először Tam Courts, a Budapest Honvéd vezetőedzője értékelt.

„Az első félidő pontosan úgy alakult, ahogy vártuk, a ZTE rendkívül energikusan kezdte a mérkőzést, de ezzel nagyon jól megbirkóztunk. Mindkét félidőben voltak komoly helyzeteink, s bár készültünk az ellenfél hosszú bedobásaira, mégis egy ilyen szituáció után kaptuk a gólt, nem sikerült levédekezni. A játékosok hozzáállásával elégedett vagyok, ha ezen az úton haladva folytatjuk a munkát, akkor tudunk épülni, fejlődni. Még időre van szükségünk, nem volt túl sok idő a felkészülésre, ennek ellenére lehetett már látni a pályán azokat az elképzeléseket, amelyeket szeretnénk megvalósítani: játsszunk energikusan, legyenek meg a minőségi játékok, folyamatosan tudjunk helyzeteket kialakítani és ezzel szórakoztatni a szurkolókat. Tőlük egyébként hatalmas támogatást kaptunk a meccsen, jó volt a hangulat, csak a gólok hiányoztak. Nyugodtabbnak kell lennünk a kapu előtt.

Azt is elmondta, a héten volt egy találkozó a szurkolókkal, amelyen beszéltek velük a döntéseik hátteréről, illetve arról az irányról, amely felé vinni akarja az új szakmai stáb a Honvédot. A mérkőzés után elhangzott kritikával kapcsolatban annyit mondott, elfogadja, hiszen a szurkolók pénzt fizetnek a belépőért, joguk van véleményt nyilvánítani. 

Ricardo Moniz, a ZTE vezetőedzője a következőket mondta a győzelem után.

„Még a Ferencvárosnál töltött időből emlékszem, milyen nehéz volt megverni a Honvédot. Tudtuk, hogy Batik Bence nem fog játszani, ezért arra külön készültünk, hogy Ivan Lovric fog játszani a helyén. Három támadóval igyekeztünk letámadni őket, de ez nem volt mindig sikeres, legalábbis nem annyira, mint a Milan ellen, miután Bocskay és Mitrovics is többször szabadon tudta felvenni a labdát. Az igazat megvallva, az első félidőben fifti-fifti volt a meccs, nem tudtunk rájuk olyan nyomást gyakorolni, amilyet szerettünk volna, ezért ugyanúgy akadtak helyzeteik, ahogy nekünk is. A második félidőre megváltozott a játék képe, miután átálltunk szoros emberfogásra, így Bocskayt és Zsótért is le tudtuk védekezni. Valamint a cserékkel tudtuk növelni a játékunk sebességét, és fizikailag is erősebbnek bizonyultunk, elég csak a hétperces hosszabbításra gondolni.

Hozzátette, nagyon fiatal, sikerre éhes csapat a ZTE, melynek életében nagy dolog, hogy le tudta győzni Puskás Ferenc klubját, a Honvédot. Ezután kitért arra, hogy a terveik között szerepel, hogy megtalálják azokat a játékosokat, akik a klub új ikonjai lehetnek, s az utánpótláskorú játékosok elhiggyék, hogy bármit képesek elérni. A gólt szerző Meshackról, valamint Tajti Mátyásról elmondta, mindkettejüknek vízválasztó lehet ez az év, hogy képesek lesznek-e feljebb lépni a nemzetközi szintre.

 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

Bp. Honvéd–Zalaegerszegi TE FC 0–1 (Meshack 47.)
Budapest, Bozsik Aréna, 4084 néző. Vezette: Bogár

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2022–2023, 1. FORDULÓ
 HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 29., péntek
Budapest Honvéd–Zalaegerszeg 0–1Budapest, Bozsik ArénaBogár Gergő
4084
Július 30., szombat
17.45: Kecskeméti TE–Vasas FC (Tv: M4 Sport)Kecskemét, Kecskeméti Széktói StadionErdős József 
20.00: Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC (Tv: M4 Sport)Budapest, Szusza Ferenc StadionPintér Csaba 
Július 31., vasárnap
15.45: Kisvárda–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport+)Kisvárda, Várkerti Stadion  
18.00: Paksi FC–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport+)Paks, Fehérvári úti Stadion  
20.30: Ferencváros–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)Budapest, Groupama Aréna  

 

2023.12.02 11:59:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A meccs mindhárom gólja tizenegyesből született. A pálya talaja nagyon megnehezítette a játékot.

2023.12.01 23:51:59

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A futballista mint ember szubjektum.

2023.11.26 20:32:17

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A kérdésekkel együtt nem volt rossz meccs ez a Puskás–Fradi.

2023.11.26 09:34:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hat gólt és látványos játékot hozott a 14. forduló záró mérkőzése, melynek végén mindkét csapat egy ponttal gazdagodott.

2023.11.26 09:18:44

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A vendégek az első, a házigazda Puskás Akadémia a második félidőben szerzett gólt, az utolsó helyzet Slagveeré volt.