NB I: a Fehérvár edzője sejtelmesen fogalmazott a jövőt illetően

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.31. 14:40
null
Mire célozhatott Márton Gábor? (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, a Mol Fehérvár FC nem tudta kihasználni az éllovas Ferencváros botlását, ugyanis 2–1-re kikapott odahaza a Budapest Honvédtól a labdarúgó NB I 18. fordulójában. A találkozó után csalódottan, de annál sejtelmesen nyilatkozott a hazaiak edzője, Márton Gábor.

 

„Megvoltak a lehetőségeink, de ilyen passzban vagyunk. Gyakorlatilag amióta itt vagyok, az ellenfél a félpályán nem tud átjönni. Egyszer jönnek, kapunk egy gólt, kikapunk. Ez van. Ezzel nehéz mit kezdenie egy edzőnek” – fogalmazott a mérkőzés után Márton Gábor az M4 Sportnak, és hozzátette: szerencséjük sincs.

Arra kérdésre, hogy behozható-e a Fehérvár hátránya a Ferencvárossal szemben, Márton Gábor így felelt:

„Teljesen mindegy, hogy a Ferencváros mit csinál, nekünk akkor is nyernünk kell. Amíg matematika van, addig minden behozható, de az, hogy hogyan és kivel, majd kiderül” – fogalmazott sejtelmesen a Fehérvár trénere.

MEZŐKÖVESD–ÚJPEST 3–2

Pintér Attila, a Mezőkövesd edzője örömét fejezte ki az Újpest elleni győzelem után.

Minden tetszett a kilencven percben?
Majdnem... Jól kezdtünk, megérdemelten szereztük meg a vezetést, amit sikerült kétgólosra növelni. Utána elkerülhető gólt kaptunk, a saját dolgunkat nehezítettük meg. Mindegy, az a legfontosabb, hogy a három pontot sikerült megszerezni.

Ha már az elemzés... Kettő nulla után gyorsan kettő kettő lett az állás, ez figyelmetlenség vagy koncentrációs probléma?
Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, hiszen a lila-fehérek is szorult helyzetben vannak. A gondok abból adódtak, hogy a játékosok kicsit korán kezdtek örülni. A kétgólos vezetés birtokában azt hitték, már zsebben van a három pont, de ez nem így működik. Szerencsére a hajrában ismét uraltuk a mérkőzést, és roppant fontos pontokhoz jutottunk.

Először győztek Mezőkövesden az Újpest ellen. Milyen érzések vannak most önben?
Nemigen foglalkozom a statisztikai adatokkal, mindig az előttünk álló feladatra koncentrálok. Rendre az vezérel, hogy amit lehet, azt véghez is kell vinni, így tudunk előrelépni. Mindenesetre erőt adhat az Újpest legyőzése, hiszen egy „közeli” ellenlábassal szemben álltuk meg.

Michael Oenning, az Újpest trénere szerint a mérkőzés legfontosabb tanulsága az, hogy sokkal jobban kell figyelniük az ellenfél taktikai megoldásaira.

Újabb mérkőzés, újabb vereség. Hogyan tovább?
Rendkívül csalódott vagyok, de mondhatnám azt is, hogy meglepett. Sajnos csak a mérkőzés végére rázódtunk bele a ritmusba, de a hajó akkorra már sajnálatos módon elúszott. Az mindenesetre biztató jel, hogy csapatom új arcát mutatta – nem adta fel, győzni akart, az utolsó pillanatig küzdött.

Lélektanilag az első gól okozott zavart csapata soraiban?
Kétségtelen, hogy a félidő utolsó pillanataiban rendkívül rossz érzés gólt kapni. Máskor is az, de ilyenkor különösen. A védőink elkövették azt a hibát, hogy több mezőkövesdi játékost is szabadon hagytak, és ők kihasználták az esélyt. Nekünk az a mérkőzés legnagyobb tanulsága, hogy sokkal jobban oda kell figyelnünk az ellenfelek taktikai megoldásaira.

Meglepte a Mezőkövesd játéka?
Erre a kérdésre nemigen tudok válaszolni, mert a saját csapatom teljesítménye kötött le. Annyit azért elmondhatok, hogy ismertük és alaposan elemeztük is a Mezőkövesd futballját. Ellenünk is mélyen védekezett a hazai csapat, semmi meglepőt sem mutatott. Nekünk az a dolgunk, hogy mielőbb kezdjük el az optimális, koncentrált felkészülést a Ferencváros elleni derbire.

NB I, 2020–2021, 18. FORDULÓ

HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
JANUÁR 30., SZOMBAT
MTK Budapest–Puskás Akadémia 0–1
Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionErdős József
Mezőkövesd–Újpest FC 3–2
Mezőkövesd, Városi StadionAndó-Szabó Sándor
Ferencváros–Kisvárda 1–1Budapest, Groupama Aréna
Berke Balázs
Mol Fehérvár FC–Budapest Honvéd 1–2Székesfehérvár,Mol Aréna SóstóBogár Gergő
JANUÁR 31., VASÁRNAP
14.10: Zalaegerszegi TE FC–Paksi FC (Tv: M4 Sport+)Zalaegerszeg, ZTE Aréna
16.15: Diósgyőri VTK–Budafoki MTE (Tv: M4 Sport+)Miskolc, DVTK Stadion
Az összes mérkőzés zárt kapus.
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik