MTI
S. B.
2023.03.31 09:32 Frissítve: 2023.03.31 09:46

NB I: A bennmaradás a cél, meccsről meccsre kell haladni – Grzelak

Bartosz Grzelak, a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatának új vezetőedzője szerint csapatának a Honvéd elleni győzelem után is a bennmaradásra kell koncentrálnia.

Grzelak szerint rövidtávon kell gondolkodniuk (Fotó: Getty Images)

„A célkitűzés a bennmaradáson kívül, hogy felépítsünk egy csapatot” – fogalmazott az M4 Sport Nemzeti Sporthíradóban a 44 éves edző, aki március 15-én szerződött a jelenleg kilencedik székesfehérvári együtteshez.

Kérdésre válaszolva elmondta, egyelőre nincs olyan tervük, hogy svéd játékost igazoljon a klub, mivel a kiesés elkerülésére koncentrálnak.

„Volt néhány megkeresésem skandináv országokból és Lengyelországból. Amikor megkeresett a Videoton, úgy éreztem, erre a projektre vágytam, hogy a csapatot visszavezessem arra a helyre, ahová tartozik” – hangsúlyozta.

A tréner a sérült Fiola Attiláról elmondta, hogy alapember, így nehéz lesz pótolni, Loic Nego „száműzetése” a keretből pedig csak arra a hétvégére vonatkozott, eltiltása után a válogatottban is bizonyította profi hozzáállását.

A hátralévő mérkőzésekről úgy nyilatkozott, a Ferencváros elleni találkozót kivéve mindegyik hatpontos meccsel ér fel. Jelezte, szeretné, ha csapata több játékossal támadna, hogy hatékonyabb legyen.

„Azt gondolom, rövid távon kell gondolkodnunk, különben elveszíthetjük a fókuszt, meccsről meccsre kell haladnunk” – jelentette ki Grzelak.

2023.06.09 23:54:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kegyetlen látvány volt, amikor Marco Rossi (nem a miénk...), a Genoa akkori középpályása és csapatkapitánya begyűjtötte a pályán a dresszeket társaitól, akik szépen sorban, engedelmesen átnyújtották neki. Nem lehet szebben mondani: azokban a pillanatokban aljasul, csoportosan, mindenki szeme láttára megerőszakolták a futballt.

2023.06.09 23:23:16

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.06.06 23:26:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A KTE-sikeredző, Szabó István neve már az NB II-es szereplés idején is ott volt a HLSZ Év szakvezetője jelöltlistáján. Az persze más kérdés, hogy másodosztályú edzőként akkor legfeljebb rivalizálhatott és nyilván nem versenyezhetett a válogatottat az Eb-szereplésig vezető szövetségi kapitánnyal, Marco Rossival.

2023.06.03 00:11:45

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hogy hogyan és ki miatt alakult így, azt nehéz szétszálazni.

2023.06.01 22:48:55

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindig van egy center, akire kijön a figura.

Ajánló beállításra vár