CS. M.
2023.01.28 16:02 Frissítve: 2023.01.28 16:38

NB I: 22 éves görög utánpótlás-válogatott védőt igazolt az Újpest

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a 22 éves görög utánpótlás-válogatott Jorgosz Andzulaszt.

Jorgosz Andzulasz Újpesten folytatja (Fotó: ujpestfc.hu)


A 22 éves, jobblábas belső védő a görög élvonalbeli Aszterasz Tripoliszból érkezett Újpestre, de kölcsönjátékosként megjárta az elmúlt időszakban a Serie B-ben szereplő Cosenzát, előtte pedig a Fiorentina U19-es csapatát – a lila-fehérekkel U19-es Olasz Kupát is nyert. 

A görög utánpótlás-válogatott játékos – aki az U21-es válogatott Eb-selejtezőin több alkalommal is pályára lépett – így nyilatkozott szerződtetését követően:

„Azért választottam az Újpestet, mert az elmúlt években sikeresen nevelt ki olyan játékosokat, akik nemcsak el tudtak igazolni, hanem meg is állták a helyüket Európa legerősebb bajnokságaiban. A következő hónapok még biztosan az akklimatizációról szólnak, de ha megkapom a lehetőséget akkor élni szeretnék vele.”  

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Jorgosz Andzulasz (görög, Aszterasz Tripolisz – Görögország), Tim Hall (luxemburgi, szabadon igazolható, legutóbb Ethnikosz Ahnasz – Ciprus), Ognjen Mudrinszki (szerb, Lamphun Warriors – Thaiföld, szabadon igazolhatóként)   
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatértek: Kovács Dominik (Kolorcity Kazincbarcika)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: –

Távozók: Miroszlav Bjelos (szerb, FK Mladoszt Lucsani – Szerbia, szabadon igazolhatóként), Junior Tallo (Gadji Celi Carmel Junior Tallo, elefántcsontparti, felbontották a szerződését, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Radosevics Ognjen
(szerb, Szentlőrinc)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.

2023.03.19 13:11:03

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hahn János után jött Bognár György csodacseréje, aki eldöntötte az öt gólt hozó meccset.