MLSZ: május 9-én ér véget az NB I, több idő jut a válogatottaknak

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.12.14. 19:34
null
Marco Rossi (jobbra) és a válogatott számíthat az MLSZ támogatására (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a hivatalos honlapján adott tájékoztatást az NB I folytatásáról, valamint a válogatott 2021-es programjáról.

Mint a szövetség közleményében olvasható, az MLSZ módosította az NB I-es versenynaptárat: a 2020–2021-es idény január 23-án folytatódik, és már május 9-én véget ér – a folytatásban a MOL Magyar Kupában is érdekelt együttesek szerda-szombat ritmusban játszanak majd, az elhalasztott összecsapásokat pedig január 31-ig be kell pótolni, mint ahogy az NB II is ezen a napon folytatódik. A Magyar Kupa fináléjának is változott az időpontja, arra május 5-én kerül sor.

Az MLSZ a hétfői döntésével a magyar válogatott sikeresebb Európa-bajnoki, valamint a vb-selejtezőkre való felkészülését igyekszik szolgálni. Az átvariált menetrend a Gera Zoltán vezette U21-es nemzeti csapatnak is jól jön, a gárdának tíz napja lesz rá, hogy a részben hazai rendezésű Eb-re megfelelő formába lendüljön.

A szövetség konferenciahívás keretében meghallgatta Marco Rossi kapitány értékelőjét is– a szakember kiemelte, hogy„a játékosok szemléletének fejlesztése volt a legfontosabb feladata az elmúlt időszakban”. Csányi Sándor, az MLSZ első embere az elnökség nevében is gratulált a trénernek az Eb-kvalifikációhoz és a sikeres Nemzetek Ligája-szerepléshez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik