MK: a Győr nem tudta megállítani a Balmazújvárost

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.28. 18:58
A Békéscsaba és a Balmazújváros is továbbjutott a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjébe az alacsonyabb osztályú ellenfelével szemben.

Békéscsaba (NB II)–UFC Nagykanizsa (megyei I.)Békéscsaba (NB II)–UFC Nagykanizsa (megyei I.)

Az első mérkőzést 3–1-re a csabaiak nyerték meg, így a Kanizsának csodával felérő eredményre volt szüksége a továbbjutáshoz.

Alighanem a hideg idő is közrejátszott abban, hogy a mérkőzés első negyedében egyetlen helyzetet sem dolgoztak ki a csapatok. Az első félidő végén gól nélkül vonultak öltözőbe a csapatok.

A második félidőben sorra maradtak ki a csabai helyzetek, de a 81. percben mégis sikerült megszerezniük a vezetést: Birtalan Botond büntetőből talált be. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás sorsa, és az eredmény már nem is változott: a Békéscsaba 4–1-es összesítéssel negyeddöntős lett.

Balmazújváros–ETO FC Győr (NB II)

Az első találkozót a Balmazújváros 3–2-re megnyerte.

A visszavágón nem született gól az első 45 percben, noha számos helyzetet dolgoztak ki a csapatok. Bacsana Arabuli igen aktív volt, de Rudolf Gergelynek is akadt egy veszélyes lehetősége.

A második félidőben a győriek sokszor veszélyeztették a hazai kaput, de Szécsi Gergő az egész meccsen remekül ellátta a feladatát. Védései kulcsfontosságúak voltak, a Balmazújváros 3–2-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Szerdai mérkőzések
Békéscsaba (NB II)–UFC Nagykanizsa (megyei I.) 1–0
(0–0)
Békéscsaba, 120 néző. Vezette: Oláh Gábor (Máyer Gábor, Kormányos II Gábor)
BÉKÉSCSABA: Máthé – Szélpál, Kiss L., Mészáros M. – Nagy S., Viczián, Lustyik (Hursán, 74.), Szatmári I. (Gyurján B., 61.) – Urbin, Gránicz, Tóth D. (Birtalan B., 71.). Vezetőedző: Boér Gábor
NAGYKANIZSA: Szabó Á. – Horváth P., Szabó B., Hóbor, Horváth B. – Hetesi, Csáki, Horváth D. (Horváth M., 88.), Gerencsér – Kovács Gy. (Kulcsár R., 74.), Péntek (Szalai D., 82.). Szakmai igazgató: Gombos Zsolt
Gólszerző: Birtalan B. (11-esből, 1–0) a 81. percben
Továbbjutott: a Békéscsaba, 4–1-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor:
– A mérkőzés előtt arra hívtam fel a játékosok figyelmét, hogy nyerjünk, de ne sérüljön meg senki. Az első félidőben nem játszottunk jól, a szünet után már jobban működött a gépezet. Nem volt magas színvonalú a találkozó, de most a továbbjutás számított.
Gombos Zsolt: – A pálya minősége a vártnál jobb volt, de még így sem alakulhatott ki magas színvonalú játék. Összességében elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Az első húsz percben nagy nyomás nehezedett ránk, utána kiegyenlítettebb lett a játék. A második félidőben viszont meglátszott, melyik csapat játszik a másodosztályban.

Balmazújváros–ETO FC Győr (NB II) 0–0
Balmazújváros, 350 néző. Vezette: Ducsai József (Punyi Gyula, Berényi Ákos)
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi G. – Habovda, Jagodics B., Tamás L., Uzoma – Vajda S., Majszuradze, Sigér D., Rácz F. (Andrics, 59.) – Arabuli (Haris, 65.), Rudolf (Sindagoridze, 77.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
ETO: Szatmári Z. – Vadász V., Koszó, Debreceni, Rokszin – Bagi (Pongrácz, 60.) – Szimcso, Szánthó G. (Kovács K., 76.), Szatmári L. (Magasföldi, 64.), Zamostny – Daru. Vezetőedző: Szentes Lázár
Továbbjutott: a Balmazújváros, 3–2-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Horváth Ferenc:
– Örülök, hogy történelmet írtunk, a Balmazújváros történetében először jutott ugyanis a legjobb nyolc együttes közé a Magyar Kupában. Szakmailag nehéz értékelni a találkozót az időjárási körülmények miatt. A győzelmünkhöz három dolog hiányzott: korcsolya, hokiütő és egy pakk.
Szentes Lázár: – Két ikszes meccset játszottunk a párharcban a Balmazújvárossal, nagy küzdelemre késztettük élvonalbeli ellenfelünket. Kiesésünk egyik legfőbb oka, hogy kevés helyzetet alakítottunk ki, s ezúttal nem tudtunk gólt szerezni.

KÉSŐBB
19.00: Puskás Akadémia FC–Zalaegerszegi TE FC (NB II) (Tv: M4 Sport)

KORÁBBAN
Dorogi FC–Debreceni VSC 2–3 (0–1)
Továbbjutott: a DVSC, 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal
Vác FC–DVTK 0–1 (0–1)
Továbbjutott: a DVTK, 3–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik