Lipcsei Péter: Nekem senki sem mondott még semmit

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2017.05.18. 10:24
null
Lipcsei Péter még nem tárgyalt a Fradival a folytatásról <br />(Fotó: Földi D. Attila)
Bár Kubatov Gábor, az FTC elnöke nemrég kijelentette, Lipcsei Péternek a jövőben is lesz munkája a klubnál, egyelőre kérdéses, milyen szerepkörben számítanak rá, ugyanis az általa irányított NB III-as csapat a következő idénytől megszűnik, a klubikonnal pedig még senki sem tárgyalt a folytatásról. Erről a korábbi, válogatott középpályás beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjúban. 

– Gratulálhatnánk, hogy fontos, négy kettes győzelmet ért el a Ferencváros II a Dabas-Gyón otthonában, de van még jelentősége az eredménynek?
– A klub az idény után nem működteti tovább a harmadosztályú együttest. Mindenképpen fontos volt a győzelem, hiszen szeretnénk a lehető legjobb helyezést elérni. Most a tizedik helyen állunk, és ha a jövő héten is nyerünk, szinte biztosra vehető, hogy nem esünk ki. Jó lenne a hetedik-nyolcadik helyen végezni, de a realitás inkább a kilencedik-tizedik pozíció.

– A dunaújvárosi bajnoki után a szurkolóknak arról beszélt, valakik nem akarják, hogy az NB III-as csapat tovább működjön, míg néhány éve, amikor a Ferencváros II kiesett az NB III-ból, azt mondta, hogy nincs is szükség annak a csapatnak a fenntartására. Most másként látja a helyzetet?
– Nem rémlik, hogy mondtam volna ilyet korábban... Szerintem igenis szükség volna erre a csapatra, mert az U19-es együttesből biztos, hogy nem vesznek oda senkit az NB I-es csapathoz, ez száz százalék. A véleményem tehát az, kell az átmenet, hogy a fiatalok játékban lehessenek, mielőtt beérnek, és szóba jöhessenek a felnőttcsapatnál. Én nem szüntettem volna meg az NB III-as együttest, de nem én döntök, a klub pedig ezt az utat választotta.

Tudni már valamit a jövőjéről? A minap a Borsnak nyilatkozva azt mondta, nem tudja, van-e jövője a klubnál, a Ferencváros sajtótájékoztatóján viszont Kubatov Gábor egyértelműen jelezte, önnek mindenképpen lesz helye az egyesületnél. Valótlanságot állított volna az elnök?
– Nekem senki sem mondott még semmit. Nem kerestek, velem még nem tárgyaltak. Ami tény, hogy június harmincadikán lejár a szerződésem. És nem tudom, utána hogyan tovább.

– Elhangzott már az is, hogy a Fradi partnercsapatánál, a Soroksárnál is juthatna önnek feladat. Ez kedvére való volna?
– Erről korai még beszélni, mert nem kaptam ilyen ajánlatot, ráadásul a Soroksárnak van edzője, akinek még egy évig él a szerződése. Egyébként nekem is vannak ajánlataim, két-három menedzser is a segítségemre van.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik