Internazionale: a magyarországi campus a téma honlapjukon

Vágólapra másolva!
2018.10.16. 12:01
Az olasz Internazionale hétfőn a hivatalos honlapján adott hírt a klub delegációjának közelmúltbeli magyarországi látogatásáról. Az Inter Campus 29 országban van jelen, magyarországi projektjét a fővárosi Cseppkő Gyermekotthonban és Szendrőládon valósítják meg.

A beszámoló szerint a látogatást az Európai Futball a Fejlődésért Hálózat szeptemberi budapesti rendezvényére időzítették, amelyen a magyarországi Inter Campus is lehetőséget kapott a bemutatkozásra. beszámoló szerint a látogatást az Európai Futball a Fejlődésért Hálózat szeptemberi budapesti rendezvényére időzítették, amelyen a magyarországi Inter Campus is lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

Néhány héttel ezelőtt a Ferencváros a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy a rendezvény keretében az olasz klub képviselői – a német Bayer Leverkusen, a holland Feyenoord és a skót Montrose küldöttei társaságában – a Fradi Suli Programot is a helyszínen tanulmányozhatták.

A szakmai csereprogramok lényege olyan módszerek kidolgozása és tökéletesítése, amelyek révén a labdarúgás a társadalmi beilleszkedés segítésének és az oktatás fejlesztésének eszköze lehet.

Az olaszok látogatása alkalmából a szendrőládi edzőközpontból húsz roma származású gyermek járt Budapesten, találkoztak a Cseppkőben élő kortársaikkal, közös edzésen vettek részt. A projekt magyarországi instruktorai továbbképzésben részesültek, a gyerekek megkapták a legújabb Inter-mezeket.

„A hazafelé tartó repülőgépen beszélgetve egyetértettünk abban: a szendrőládi gyerekek boldogságát látván, amelyet a budapesti kis barátaik viszontlátása váltott ki, ismét meggyőződhettünk arról, milyen sokat jelent számukra egy-egy ilyen rendezvény, és mennyire fontos a sikeres integráció érdekében évekkel ezelőtt elkezdett munkánk” – olvasható az Inter honlapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik