Honvéd: a Dinamo Kijevtől érkezett a hatodik téli igazolás

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.02.15. 11:54
null
Ghánai légiós a hatodik téli szerzemény Kispesten (Fotó: honvedfc.hu)
Bejelentette hatodik téli igazolását a Budapest Honvéd: a Dinamo Kijevtől érkező Mohammed Kadirit az idény végéig vették kölcsön a kispestiek, s vételi opciót is szereztek a ghánai játékjogára.

 

Mint a honvedfc.hu felidézi, Kadiri Ghánában kezdte pályafutását, az Ashanti Gold együttesében debütált a helyi első osztályban, innen igazolt az osztrák Austria Wienhez, ahol tagja volt a bajnoki ezüstérmes csapatnak, a következő idényben pedig az Európa-ligában is szerepelt, a csoportkörben mind a hat találkozót végigjátszotta, az AC Milan, az AEK Athén és a HNK Rijeka ellen. Ezt követően egy évet töltött Oroszországban, majd a Dinamo Kijev szerződtette, amellyel Ukrán Kupa-győztes lett, míg ősszel a Csornomorec kölcsönjátékosaként szerepelt, s 17 bajnokiból 13 meccsen lépett pályára.

„Nagyon hálás vagyok azért, hogy itt lehetek, szeretném megköszönni mindazoknak, akik lehetővé tették számomra, hogy csatlakozzak a klubhoz – mondta az aláírást követően a kispesti klub hivatalos honlapjának Mohammed Kadiri.Mindig is az volt a vágyam, hogy egy ilyen futballcsaládhoz tartozzak mint amilyen a Honvéd, nagyon boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam erre, és azért dolgozom majd, hogy a lehető legtöbbet segíthessek a csapatnak a céljai elérésében. Szeretném, ha a klub és a szurkolók büszkék lennének rám.“

„Mohammed Kadiri technikailag képzett, erős fizikummal rendelkező, védekező középpályásként és belső védőként is bevethető játékos. Kiválóan helyezkedik és a légi párharcokat is rendre megnyeri, hasznos tagja lesz a csapatnak” – mondta Kun Gábor a Budapest Honvéd FC ügyvezetője az új igazolásról.

A Honvéd korábban a szerb Marko Petkovics, a szintén szerb Olakszandr Petruszenko és az izlandi Vidar Ari Jónsson szerződtetését, valamint az albán Albi Doka és a szerb Dejan Drazsics kölcsönvételét jelentette be ezen a télen.

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Marko Petkovics (szerb, Topolyai SC – Szerbia), Olekszandr Petruszenko (ukrán, FK Minaj – Ukrajna), Vidar Ari Jónsson (izlandi, Sandefjord – Norvégia)
Kölcsönbe érkezők: Albi Doka
(albán, HNK Gorica – Horvátország), Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna, legutóbb kölcsönbe Csornomorec – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Eppel Márton (Diósgyőri VTK), Mohamed Mezgrani (belga-algériai, Puskás Akadémia), Nono (spanyol, Damak FC – Szaúd-Arábia)
Kölcsönbe távozók: Balogh Norbert
(DAC – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Talys Oliveira (brazil, NK Osijek – Horvátország, onnan Pafosz – Ciprus)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik