S. T. J. 2022.01.18 23:43

Hét hónap után járt otthon az FTC játékosa; legendás futballistát gyászol a Real Madrid

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

• Henry Wingo, a Ferencváros 26 esztendős jobb oldali védője, aki az elmúlt esztendőben igazolt az Üllői útra, a téli szünetben otthon volt Amerikában. Hét hónap után tudott újra hazautazni, s lapunknak azt mesélte, a karácsonyi időszak Seattle-ben tényleg olyan, mint a filmekben. Beszélt arról is, hogy Sztanyiszlav Csercseszov érkezésével változott a munka, keményebb, megterhelőbb edzések vannak, gyakorlatilag nincsenek üresjáratok, ám úgy érzi, ez csak az előnyükre szolgál. Hogy milyen lehet az új Fradi, abból ízelítőt kaphatunk a szerdai, Dunaszerdahely elleni felkészülési meccsen.

• Nyolcvannyolc éves korában elhunyt a Real Madrid egykori legendás labdarúgója, Francisco Gento, aki a világon egyetlenként hatszor hódította el a BEK-et, s a hat sorozatban egyetlen mérkőzésről sem hiányzott. Mi, magyarok nemcsak futballtudásáért becsültünk, hanem azért is, mert ő segítette az 1956-os forradalom után emigrálni kényszerülő Puskás Ferenc beilleszkedését a királyi klubba. Amikor 1997-ben Puskás hetvenedik születésnapján Budapesten járt, a legendás magyarról, valamint Alfredo Di Stéfanóról és magáról csak annyit jegyzett meg: „Gyakran azt mondták, ha a Real Madrid játszik, felbillen balra a pálya.”  Tóth-Zele József, a Real korábbi korosztályos edzője is emlékezik a legendára.

• Hiába volt roppant sikeres a 2021-es év az Alpine Formula–1-es csapatánál, az istálló háza táján forrnak az indulatok. Ennek legújabb bizonyítéka, hogy búcsút int az Alpine-nak a négyszeres világbajnok Alain Prost is. A legendás francia pilóta eddig tanácsadóként segítette a munkát, ám esze ágában sem volt meghosszabbítani a szerződését, s ennek egyetlen oka: helyrehozhatatlanul megromlott a viszonya a 2021 januárjában kinevezett vezérigazgatóval, Laurent Rossival. Hogy mi volt a konfliktus lényege, kiderül írásunkból.

2022.05.28 09:33:15

Labdarúgó NB I L. PAP ISTVÁN

Száz évvel ezelőtt jogtalan tizenegyes miatt szakadt félbe az aranyrangadó.

2022.05.25 23:43:11

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nem volt akkora bolondság, amikor Bernd Storck elkezdte mérni, elemezni, mit tudnak a legjobb magyar játékosok – mára csak kiderült, hogy az NB I-es futballpályákon sem csak védőkkel vagy éppen a csatárokkal, hanem a tudománnyal is versenyt kell futni.

2022.05.23 21:28:44

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem az anyagiak motiválják elsősorban.

2022.05.23 07:57:30

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Bozsik Péter: Egerszegen dolgozni a bajnoki címünket hozó idényben maga volt a mámor!

2022.05.22 22:41:57

Labdarúgó NB I KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Mert utólag már nagyon könnyű volt belemagyarázni, hogy a nagyképű magyar futballista nyilván úgy gondolta, majd jól megszívatja a BEK-győztes olaszt, emelget, esernyőzik, meg brazil körözik, és tessék, mekkorát koppant – természetesen szó sem volt ilyesmiről, a legjobbnak tetsző helyzetkezelés ért igazán kellemetlen véget.