nemzetisport.hu 2019.07.01 12:44 Frissítve: 2019.07.02 12:25

Gyász: elhunyt Popovics Sándor, az MTK korábbi edzője

Hosszan tartó, méltósággal viselt, súlyos betegség után hétfő reggel, 80 évesen elhunyt Popovics Sándor, aki Hollandiában a nyolcvanas évektől több élvonalbeli klub vezetőedzője volt, s Magyarországon kétszer az MTK vezetőedzőjeként is munkát vállalt – tudta meg a családtól a Nemzeti Sport Online.

 

Popovics Sándor (1939–2019) (Fotó: Nemzeti Sport)

 

Popovics Sándor 1939. június 22-én született Keszthelyen, játékosként szerepelt az Újpest, majd a német Greuther Fürth, a holland Sparta és az AZ csapatában is. Profi pályafutása után edzősködni kezdett, s a nyolcvanas évektől több holland és belga élvonalbeli csapat kispadján is ült.

A belga Waregemmel 1982-ben belga Szuperkupát nyert, s Hollandiában többek között a NEC Nijmegen, az FC Eindhoven és az ADO Den Haag vezetőedzője is volt. Magyarországon két időszakban – 1994-ben és 2002-ben – dirigálta vezetőedzőként az MTK-t, valamint az 1999–2000-es idényben a kék-fehéreknél a holland Henk ten Cate munkáját segítette tolmácsként és pályaedzőként.

A Hollandiában és Magyarországon is elismert szakember veje, a 27-szeres válogatott korábbi kapus, Babos Gábor tudatta a gyászhírt a Nemzeti Sport szerkesztőségével.

„Betegsége miatt tavaly november óta egy roosendaali idősek otthonában élt, ami azért elég közel volt hozzánk, így gyakran látogattuk. Múlt hét szombaton tartotta a nyolcvanadik születésnapját, nevetgéltünk, beszélgettünk, megittunk egy jó sört együtt. Nem volt semmi előjele annak, hogy mi fog történni, aztán Sanyi bácsi vasárnap reggel hirtelen rosszul lett és hétfő reggel elhunyt” – mondta Babos Gábor.

Popovics Sándor temetéséről a család később intézkedik.

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.

2022.01.15 23:29:34

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy-két forduló – nomen est omen – valóban fordulattal szolgálhat.