nemzetisport.hu 2017.01.19 09:03 Frissítve: 2017.01.20 11:14

FTC: Valóban keresett a Vasas is; ez döntött – Bognár

Az FTC új szerzeménye, a DVTK-tól érkező Bognár István a BKV Előre elleni felkészülési meccs után adott interjút a Nemzeti Sportnak. A középpályás többek között az átigazolása hátteréről is beszélt, megerősítette korábbi értesülésünket, hogy a Vasasnál is szóba került a neve – ugyanakkor elárulta, mi döntött a zöld-fehérek mellett.

Bognár volt az FTC karmestere az első félidőben a BKV Előre ellen (Fotó: Földi D. Attila)

 

 
 Videó: micsoda kiugratás! Megvan a Fradi új irányítója?
Remekeltek az újak, 5–0-ra győzött a Fradi

– Mi szólt a Fradi mellett? Merthogy több klub, például a zöld-fehérek előtt telelő Vasas is kereste.
– Valóban. Az döntött, hogy a Ferencváros rendre a bajnoki címért, a kupagyőzelemért küzd. Kíváncsi vagyok, ez a folyamatos magas szintű harc mit hoz ki belőlem.

Arra is felkészült, hogy amekkora dicsőséget, legalább akkora terhet is jelenthet a Fradiban futballozni? A közönség, a konkurencia, a média nyomása...
– Késznek érzem magam arra, hogy megküzdjek a körülményekkel. Biztosan életem végéig bántam volna, ha nem ragadom meg ezt a lehetőséget, ami mégiscsak kevésszer adódik az ember karrierjében. A sajtó? Sokat foglalkoztak velem már csak annak kapcsán is, hogy valóban a Fradiba szerződöm-e, úgyhogy kaptam ízelítőt abból, mi várhat rám. Én azt tartottam a leglényegesebbnek a szünetben, hogy a felkészülés rajtjára eldőljön a sorsom. Sűrű lett így a december, de fontosnak tartottam, hogy az új csapatommal kezdjem el a januári tréningeket. A szurkolók igénye pedig nem lehet teher, inkább önbizalmat kell adnia. Az első edzőmeccsen háromszor betaláltam, szerettem volna a BKV ellen is, sajnos nem sikerült.

 – Kit tart irányítóként etalonnak?
– Idehaza Gera Zoltánt. Megtiszteltetésnek vettem, hogy a válogatottban vele edzhettem, a huszonegyedik század legjobb magyar futballistájának tartom. Külföldről Andrés Iniesta a csúcs, az ő futballja áll hozzám a legközelebb, de szeretem David Silva játékstílusát is. A többi kedvenc – mint például Francesco Totti – nem kifejezetten irányító.

A BKV ellen jelezte, képes kézbe venni a karmesteri pálcát, korábban a Tevel ellen azt is, hogy a szabadrúgásokat is szívesen elvállalja.
– Azon vagyok, hogy jobban végezzem el a szabadrúgásokat, mint ahogy a BKV ellen sikerült. Tinédzserként állandóan a brazil specialista, Juninho szabadrúgásait elemeztem, a Vasas utánpótlásában játszva folyton kint maradtam gyakorolni. Annyiban hasonlítunk, hogy magam is „csapódósan" rúgom meg a labdát ilyenkor, Juninho persze utánozhatatlan.

BOGNÁR ISTVÁN A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN MEGJELENT TELJES INTERJÚBAN RÉSZLETESEBBEN IS BESZÉL A KLUBVÁLTÁSRÓL, ARRA IS KITÉRT, MIT SZÓLT ÉDESAPJA, BOGNÁR GYÖRGY A FERENCVÁROSI LEHETŐSÉGHEZ.

2022.01.26 23:31:39

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A baj­nokság el­­látja egyik fő feladatát.

2022.01.25 14:54:52

Labdarúgó NB I P. K.

Rutintalan érkezők Zalaegerszegen, öt új védővel válhat még stabilabbá a Mezőkövesd.

2022.01.24 19:54:02

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

A székesfehérvári labdarúgó fiatalon, 29 évesen vonult vissza – nem hétköznapi történet az övé.

2022.01.25 08:25:00

Labdarúgó NB I P. K.

Erős maradhat a csapat Kisvárdán, Bumba is beállhatott a sorba. A Puskás Akadémia a jobb szélen erősítene.