M. D. 2021.04.15 12:29 Frissítve: 2021.04.15 13:09

FTC: úgy szaltózik, mint Gera – az amerikai támadó gólöröme ismerős lehet a szurkolóknak

Másfél héttel ezelőtt megszerezte második gólját a Ferencváros NB III-as csapatában Zyen Jones, aki tavaly októberben az Egyesült Államokból igazolt a zöld-fehérekhez. A 20 éves amerikai támadó a Szegedi VSE elleni találatát Gera Zoltánra emlékeztető látványos hátraszaltóval ünnepelte. A FradiMédia ennek apropóján beszélgetett a korábban a Schalke U19-es együttesénél is pallérozódó szélsővel.

 

Zyen Jones (középen) hátraszaltója ismerős lehet az FTC szurkolóinak… (Fotó: fradi.hu)

 

„Ez a mozdulatsor még a gyerekkoromból ered – kezdte Jones. – A baráti körömben többen is elég atletikus felépítésűek voltunk, és amikor csak tehettük, a szabadban voltunk. Egymást és a szomszédságot is a trükkjeinkkel szórakoztattuk. Egyszer csak ezt az ugrást csináltam meg, és azóta is mindig ezt a mozdulatsort csinálom.”

Jonesnak a FradiMédia videójában elmesélték, hogy annak idején a klub legendás játékosa, a napjainkban már az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként dolgozó Gera Zoltán is hátraszaltóval ünnepelte a góljait. Az amerikai futballista elmondta, ismeri Gerát, és külön öröm számára, hogy hasonló a gólörömük.

„Jó a hátraszaltója, de én picit máshogy csinálom. Én magasabbra szoktam ugrani, de a szaltója egészen remek, sokat gyakorolhatta. Tudnék neki tippet adni, hogy mit tudna még jobban csinálni, de viccet félretéve, remekül csinálja – mondta Jones, majd pontozta is Gera mozdulatsorát. – Erős hetest adnék rá. Az erő és a lendület a fontos, továbbá az is lényeges, hogy megtaláld a kellő egyensúlyt, hiszen az sem jó, ha alacsonyat, és az sem, ha túl magasat ugrasz, mert mind a kettő veszélyes lehet. Ő azonban nagyon magabiztosan csinálja, imádom. Meggondoltam magam, nyolcast adok neki. Ahogy egyre többet nézem, egyre csak jobb és jobb lesz… Na jó, megadom neki a kilencest.”

A 20 éves amerikai támadó eddig 12 mérkőzésen lépett pályára az NB III Közép-csoportjában jelenleg negyedik helyen álló FTC II-ben (hatszor kezdőként, hatszor csereként beállva kapott lehetőséget), és két gólt szerzett – a Szegedi VSE előtt tavaly novemberben a Taksonynak talált be.

2021.05.05 23:22:20

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Hahn János gólszerzői alakja sokkal erősebben beég a focirajongó retinája mögé, mint az élvonal gyepét évek óta itt koptató, külföldről szerződtetett jobb- és balhátvédeké; vagy írhatnám, két hétig mindenki csak arról beszélt, vajon a paksi kispad helyett mi a csudának ült fel az üres lelátóra Bognár György.

2021.05.04 23:37:26

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik kerületben egyelőre többet teljesített a vállaltnál.

2021.05.04 09:25:21

Labdarúgó NB I SZABÓ GÁBOR

Az első Görög Kupa-siker magyar kovácsa, Rauchmaul Emil máig megfejthetetlen búcsúja.