B. B. 2021.05.15 09:50 Frissítve: 2021.05.15 10:00

FTC: Szerhij Rebrov maradna a klubnál

Miközben újabb és újabb edzőjelöltekről szólnak a hírek, a Ferencváros ukrán vezetőedzője, Szerhij Rebrov az Üllői úton képzeli el a következő évét is.

Ukrajnából származó információk szerint a klub vezetői nem tárgyalnak Szerhij Rebrovval a folytatásról (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Napok óta másról sem olvasni, mint hogy ki lehet Szerhij Rebrov utódja a Ferencváros kispadján. A sajtóban felvetődött az orosz Murad Muszajev és az olasz Eusebio Di Francesco neve is, de hallani és olvasni lehetett, hogy az olasz világsztár, Roberto Donadoni Budapesten tárgyalt a zöld-fehérek elöljáróival. Csütörtökön osztrák kollégák erősítették meg a hírt, mely szerint a Ferencváros megegyezhet Peter Stögerrel, az Austria Wien vezetőedzőjével, akinek szerződése a nyáron jár le. Az 55 éves osztrák szakember szerződtetése akkor lehet aktuális, ha a magyar bajnokcsapat és jelenlegi edzője, Szerhij Rebrov útjai különválnak. Az ukrán szakember ezekben a napokban Kijevben tartózkodik családjával, otthon piheni ki a hosszú és kemény idény fáradalmait. Szerződése 2022-ig érvényes, és a Honvéd ellen 2–1-re megnyert utolsó bajnoki mérkőzést követő sajtótájékoztatón így fogalmazott: „...Többször is a jövőmről kérdeztek az újságírók, amiről még én magam sem tudok semmit, hiszen a klubtól senki sem tárgyalt velem az elmúlt hónapban. Nem tudom, mi az oka, de ez nem normális.”

Szerhij Rebrov korábban többször is elmondta, mennyire jól érzi magát a Ferencvárosnál, családja megkedvelte, megszerette Budapestet. Kisfiai, Nikita és Olekszandr élvezik a magyarországi óvodai életet és hétköznapokat, márpedig az ukrán trénernek karrierje mellett legalább annyira fontos a családja boldogsága. Úgy tudjuk, ha rajta múlik, ő marad a Ferencváros vezetőedzője, és kitölti a még egy évig érvényes szerződését, a három bajnoki cím után megpróbálja megszerezni a negyediket is, és a nemzetközi kupák egyikében is célba veszi együttesével a csoportkört. Ukrajnából származó információk szerint a legnagyobb gondot az jelenti neki, hogy a klub vezetői nem tárgyalnak vele a folytatásról, azaz a nyári felkészülésről, az igazolásokról sem kérik ki a véleményét.

Napok óta téma tehát az edzősködéssel kapcsolatos témakör a magyar és nemzetközi sajtóban, így az is egyre érdekesebb, miként fogadják ezt a Ferencvárosnál, illetve mikorra várják vissza a szakembert Budapestre, s ha visszatér, lesz-e egyeztetés az általa is sokat emlegetett jövőképről – mindezt megkérdeztük a klubtól, s a zöld-fehérektől a napok óta megszokott választ kaptuk, azaz: „Az FTC átigazolási pletykákat nem kommentál, kizárólag a klub hivatalos kommunikációs felületén, a fradi.hu-n közöl tényeket.”    

2021.06.13 23:16:43

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Olyan országban élünk, amelyben a klubtörténeti sikerek sem jelentik automatikusan azt, hogy a futballedző megtarthatja az állását és építheti tovább eredményesen, amit elkezdett.

2021.06.09 21:15:35

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Habitusához közelebb áll, hogy a bajnoki címért küzd.

2021.06.06 22:04:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Peter Stögert is tisztelem, esetében egyelőre csak az eredményei miatt tehetem.