M. D. 2022.05.24 19:30 Frissítve: 2022.05.24 21:54

FTC: nincs több kérdés, Tokmac Nguen hosszabbított – hivatalos

Szerződést hosszabbított Tokmac Nguen a Ferencváros labdarúgócsapatával – jelentette be a magyar bajnok és kupagyőztes klub a hivatalos honlapján.

 

Nguen továbbra is a Ferencváros szerelésében bűvölheti a labdát (Fotó: Földi Imre)

 

Heteken át bizonytalan volt Tokmac Nguen jövője, a 28 éves támadónak idén nyáron járt volna le a szerződése az FTC-nél. A norvég válogatott futballista iránt a hírek szerint többek között a török Besiktas és a holland Feyenoord is érdeklődött, valamint Japánból is volt ajánlata, ám ő úgy döntött, hosszabbít a Ferencvárossal – erről norvég sajtóértesülésekre hivatkozva már korábban beszámoltunk.

A kedd esti órákban megerősítést nyert a megállapodás ténye, a zöld-fehérek a hivatalos honlapjukon jelentették be a szerződéskötést. A norvég sajtó információi szerint Nguen új kontraktusa három évre szól.

Nguen a 2019-es téli átigazolási időszakban igazolt a Ferencvároshoz, amellyel sorozatban négy bajnoki címet nyert, s 147 tétmérkőzésen összesen 43 gólt szerzett és 26 gólpasszt adott. Alapembere volt a legutóbbi három idényben kétszer az Európa-liga, egyszer a Bajnokok Ligája csoportkörébe bejutó együttesnek.

„Nagyon boldog vagyok! Könnyű volt meghoznom a döntést, mert az ösztöneimre hallgattam – nyilatkozta Tokmac Nguen a FradiMédiának. Ez a családom, a csapatom, több mint három éve itt jászom, és nagyon örülök, hogy maradtam. A legnagyobb motivációm az volt, hogy tudtam, ez a klub mindent megtesz azért, hogy újra különleges sikereket érjünk el. Az elmúlt szezonok során ez mindig így volt. Minőségi, jó csapatunk van, amellyel azt gondolom, ismét jöhetnek a szép eredmények. Fontos szempont volt a maradásomat illetően, hogy a kisfiam Magyarországon születetett, a családom nagyon jól érzi magát itt, mindenki imádja Budapestet, nagyon boldogok vagyunk itt. Nem lehet kérdés, a legnagyobb célom a következő idényben a Bajnokok Ligája csoportköre. Ez az álmom. Úgy vélem, elérhető cél ez a csapat számára is, de meg kell küzdenünk érte. Ezen leszünk!”

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.

2022.06.28 09:31:45

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

A várt Ferencváros–Újpest döntő ugyan nem jött össze, ám a finálét így is 18 ezren látták a Hungária úton.

2022.06.27 19:25:54

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hunyjuk le a szemünk, és látni fogjuk: szabadrúgás jön, áll egy kicsi, törékeny srác a labda mögött, lép kettőt, megtekeri, és száll, száll a labda eszeveszetten pörögve a bal felső sarok felé. A többi – ahogy Hamlet mondaná – néma csend!

2022.06.27 19:17:48

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Talán csak a »tejjel-mézzel folyó Kánaán« kifejezés nem hangzott el.