FTC: Essient hiába ajánlották, válogatott kerettag a kiszemelt

Vágólapra másolva!
2016.12.22. 18:07
null
Bognár István (balra) és Michal Nalepa eddig ellenfélként találkozhatott (Fotó: Szabó Miklós)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a Ferencváros tárgyal Bognár István szerződtetéséről. A januárra erősítéseket tervező zöld-fehéreknél az ugyancsak válogatott kerettag Botka Endre, a Honvéd játékosa is képbe került, a ghánai válogatott Michael Essient viszont aligha szerződtetik.

 

Úgy tudjuk, már egyeztettek a felek Bognár Ferencvároshoz szerződéséről. Az FTC Hajnal Tamás hosszú távú pótlását biztosítaná. Florian Trinkst ebből a célból szerződtette a klub, de a német nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az őszi szezon második felében már alig kapott játéklehetőséget. Nem lenne meglepő, ha a télen távozna a klubtól.

A diósgyőri támadó középpályás szerződése a nyáron lejár a DVTK-nál, így a diósgyőriek a téli átigazolási időszakban húzhatnak hasznot az eladásából.

Információink szerint másik fővárosi csapat is érdeklődik Bognár iránt, nem lenne meglepő, ha a Vasas lenne az, amelyben utánpótláskorúként már játszott (igaz, az Újpestnél is futballozott, de a lila-fehéreket kizárták az átigazolásokból).

Az NSO a csakfoci.hu-hoz hasonlóan úgy értesült, a Ferencváros Botka Endrére is szemet vetett, és a kispesti jobbhátvéd érkezésének nagyobb az esélye, mint a zöld-fehérekkel ugyancsak hírbe hozott MTK-s középpályás, Gera Dániel szerződtetésének. Botka hosszú távon Emir Dilavert pótolhatná, akinek jövő nyáron lejár a szerződése. A Fradi ugyanakkor balhátvédet is keres az Oroszországba igazoló ecuadori Cristian Ramírez helyére, erre a posztra újabb légiós érkezhet.

A Michael Essienről szóló pletykák viszont várhatóan nem igazolódnak be, a legutóbb a görög Panathinaikoszban játszó, nyár óta szabadon igazolható középpályás sérülés után lábadozik, nincs megfelelő állapotban, ráadásul a bérigénye is túl magas lenne az FTC számára. A görög klubhoz korábban közel kétmillió eurós éves gázsiért írt alá. A Nemzeti Sport Online londoni forrásból úgy tudja, a ghánait, aki a Chelsea tartalékjaival edz, egy, a londoni klubbal jó kapcsolatban álló ügynök ajánlotta be a Ferencvárosnak, de még csak konkrét tárgyalásokig sem jutottak el a felek.

A Ferencvárost is megkerestük az ügyben, a klub nem kívánta kommentálni az értesüléseket.



TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: –
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Bognár István (DVTK), Botka Endre (Honvéd), Csilus Ádám (Soroksár – kölcsönből vissza?), Holczer Ádám (Soroksár – kölcsönből vissza?), Lovrencsics Balázs (Soroksár – kölcsönből vissza?), Silye Erik (Soroksár – kölcsönből vissza?)
Távozók: Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Cristian Ramírez (ecuadori, FK Krasznodar – Oroszország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Jova Levente, Pintér Ádám, Florian Trinks (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik