M. D. 2019.09.04 17:33 Frissítve: 2019.09.04 17:45

FTC: Izraelben folytathatja a válogatott középpályás – sajtóhír

Keddi izraeli sajtóinformációk szerint a 13-szoros bajnok Hapoel Tel-Avivban folytathatja pályafutását Sztefan Szpirovszki, a Ferencváros északmacedón válogatott labdarúgója.

Sztefan Szpirovszki két év után távozhat a Ferencvárostól (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

 

Az one.co.il izraeli honlap úgy tudja, a 29 éves középpályást már csak az orvosi vizsgálatok választják el attól, hogy a Hapoel játékosa legyen. A Macedonian Football nevű Twitter-oldal kedden arról számolt be, Szpirovszki hétfőn azért nem csatlakozott az északmacedón válogatott keretéhez, mert a tel-avivi klubbal folytatott tárgyalásokat.

Az One megjegyzi, a Hapoel már tavaly is kinézte magának Szpirovszkit, ám akkor nem sikerült szerződtetnie.

Az északmacedón futballista 2017 augusztusában szerződött az FTC-hez, amelyben súlyos térdsérüléséig, 2018 novemberéig alapembernek számított, felépülése óta viszont csak egy bajnokin, a Puskás Akadémia ellenében 4–1-re elveszített mérkőzésen lépett pályára, amelyen gólt is szerzett.

Szpirovszki a zöld-fehéreknél 40 NB I-es mérkőzésen összesen ötször volt eredményes.

A Macedonian Football hozzáteszi, Izraelben a klubok hat légióst foglalkoztathatnak, és a Hapoel keretében jelenleg négy külföldi labdarúgó szerepel. Az országban a nyári átigazolási időszak szeptember 18-ig tart.

A Szpirovszki klubváltásáról folyó tárgyalásokat megkönnyíti, hogy az északmacedón válogatott csütörtökön éppen Izraelben vív Európa-bajnoki selejtezőt, tehát az FTC játékosa jelenleg is az országban tartózkodik.

A Hapoel Tel-Aviv tizenháromszoros izraeli bajnok, a mostani bajnokságot azonban nem kezdte jól, az első két fordulóban csak egy pontot szerzett.

Szpirovszki szerződése a Transfermarkt adatbázisa szerint 2020-ig érvényes a Ferencvárosnál.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Franck Boli
(elefántcsontparti, Stabaek – Norvégia), Eldar Civic (bosnyák, Sparta Praha – Csehország), Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Michal Skvarka (szlovák, MSK Zilina – Szlovákia), Szécsi Gergő (Balmazújváros)
Kölcsönbe érkezők: Danilo Ihnatenko
(ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérők:
Csernik Kornél (Soroksár SC), Priskin Tamás (Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Pócsik Botond, Szabó Richárd
Kiszemeltek:
Távozók: Böde Dániel (Paks), Fernando Gorriarán (uruguayi, Santos Laguna – Mexikó), Holczer Ádám (Paks), Julian Koch (német, VfL Hörde – Németország), Könczey Márk (Kelen SC), Kundrák Norbert (soroksári kölcsön után Debreceni VSC), Rui Pedro (portugál, szombathelyi kölcsön után Diósgyőri VTK)
Kölcsönbe távozók: Dejan Georgijevics (szerb, Partizan Beograd-kölcsön után Irtis Pavlodar – Kazahsztán), Davide Lanzafame (olasz, Budapest Honvéd), Silye Erik (Mezőkövesd – ismét), Takács Zsombor (Soroksár SC). Kooperációs kölcsön (Soroksár SC): Csonka András, Pócsik Botond, Varga Ádám
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak
(ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Sztefan Szpirovszki (északmacedón, Hapoel Tel-Aviv – Izrael)

2023.02.07 23:02:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Megértem, hogy az üzleti világban nehéz központilag érdekeket érvényesíteni, mert nyilván minden klubvezetőnek megvan a saját elgondolása, hogyan, milyen szereplőkkel viheti sikerre csapatát, és mindezzel nem is lenne baj egyébként, ha kizárólag a saját forintjait pakolná az utánpótlás-nevelésbe.

2023.02.07 22:44:58

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Lényegében azt mondják, csak nyugi, nincs esély, a földön kell járnunk.

2023.02.07 16:06:24

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A tartalékos kezdővel felálló Honvéd hiába játszott fölényben a hajrában, nem tudta bevenni az angyalföldiek kapuját.

2023.02.06 23:10:57

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.02.05 22:44:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem találni egyetlen magyar fiatalt, aki legalább ilyen szinten tudna futballozni?!