Micsoda mérkőzés volt: négyet kapott Felcsúton a Fradi!

Vágólapra másolva!
2019.08.25. 17:48
null
Hatalmas hazai öröm a végén (Fotók: Török Attila)
A Puskás Akadémia FC nagy meglepetésre 4–1-re legyőzte odahaza a címvédő, tartalékosan felálló Ferencvárost a labdarúgó NB I 4. fordulójának záró mérkőzésén.


LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

Puskás Akadémia FC–Ferencváros 4–1 (Sós 39., Knezevic 57. – 11-esből, Urblík 79., 83., ill. Szpirovszki 12. )
Felcsút,
Pancho Aréna, 3846 néző. Vezette: Berke

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Pedig minden úgy indult, ahogy a Ferencváros tervezte. A zöld-fehérek magukhoz ragadták a kezdeményezést, rövid idő alatt megszerezték a vezetést, és uralták a játékot.

Mégis vereség – sőt kiütés! – lett a vége… Hogy miért?

Mert a ferencvárosiak nem használták ki, hogy az első félidőben könnyedén megszerezhették volna a második góljukat, alighanem eldöntve ezzel a mérkőzést. Ehelyett alapos verést kaptak, nem mindennap fordul elő az FTC-vel, hogy a vezetés megszerzése után négy gólt kapjon.

Pedig Sztefan Szpirovszki nem akármilyen góllal tért vissza a Ferencváros kezdőcsapatába, ahhoz képest, hogy az északmacedón játékos november óta nem játszott mérkőzést, jól sikerült mozdulat volt. Hosszú hónapokat hagyott ki sérülés miatt, most első kapura lövéséből gólt lőtt – nem is akármilyet! Szerhij Rebrov vezetőedző a csütörtöki, Suduva elleni Európa-liga-selejtező miatt felforgatott csapatot küldött pályára, a felcsúti bajnoki mérkőzésen jobbára azoknak adott lehetőséget, akiknek játékra van szüksége.

De Rebrov mást is kitalált erre a napra, amely – a jelek szerint – nem jött be.

Meglepő módon nemcsak a játékosokkal variált, hanem a hadrendet is megváltoztatta. Különös húzásnak tűnt, hogy az ukrán vezetőedző az eddig jól bevált szisztémát, a négy védő előtti két szűrős és a három támadó középpályás előtti csúcsékes felállást ezúttal három belső védős formációra alakította. Botka Endre, Abraham Frimpong és a rutinos Leandro futballozott a védelem tengelyében, a két szélen pedig fel-le száguldozott a hol visszazáró, hol a támadásokat segítő Szerető Krisztofer és Eldar Civic. Egyértelműen jobban kezdett a Ferencváros, negyedóra sem kellett neki, hogy máris előnybe kerüljön.

Látszólag jól működött minden, Szerhij Rebrov a gól után felírt magának valamit a farzsebéből előkapott noteszébe. Hogy mit, nem tudni, ám ha azt, hogy a győzelemhez kevesebb egyéni hiba kellene, akkor a fején találta a szöget. A vendégek ugyanis hiába uralták a játékot, hiába játszottak fölényben, a szünet előtt Civic elpasszolt labdájával – némileg váratlanul – egyenlített a Puskás Akadémia, hogy aztán a szünet után kiüsse az ellenfelét.

Az oldalvonal mellett Rebrov mintha nem akarta volna elhinni, hogy kikapnak a mérkőzésen, sorra cserélte be a támadó vénával megáldott játékosait. A sérülésből felépülő Isaelt, a közelmúltban szerződtetett Franck Bolit is pályára vezényelte – mindhiába…

A felcsútiak a fordítás után lendületbe jöttek, sorra alakították ki a helyzeteket, a vendégek ekkor már hitehagyottan szaladgáltak a pályán. A csereként beálló Urblík József nem akármilyen napot fogott ki, előbb mesterien bombázott a kapuba, majd olyan gólt emelt a tehetetlenül álló Gróf Dávid kapujába, amelyet idős korában is emlegethet.

A Ferencváros nem villogott a Pancho Arénában, csak bízhatunk benne, hogy a kínos vereség nem tépázta meg a csütörtöki Európa-liga-visszavágóra készülő társaság önbizalmát.

•••

Érdekesség, hogy a Puskás AFC ebben az idényben eddig két csapat ellen szerzett gólt, méghozzá két olyan klub ellen, amelynek címerében – pontosabban a címere fölött – csillagok találhatók. S mind a két gárdának eggyel több gólt rámolt be, mint a csillagok száma. A 20-szoros bajnok („kétcsillagos”) Újpest FC kapuját háromszor, a 30-szoros bajnok („háromcsillagos”) Ferencváros kapuját négyszer vették be a felcsútiak. Felkészül a 14-szeres bajnok („egycsillagos”) Bp. Honvéd?…

Akár még több gólt is rúghattunk volna a Fradinak – Hegedüs

Régen éreztem ilyet, forrt a levegő az öltözőben – Sós az FTC legyőzéséről

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Szpirovszki nyolc hónap után góllal tért vissza Fotók: Török Attila)
Szpirovszki nyolc hónap után góllal tért vissza Fotók: Török Attila)


NB I, 2019–2020, 4. FORDULÓ
AUGUSZTUS 24., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Kisvárda–Újpest FC 2–0
Kisvárda, Várkerti SporttelepErdős József
2851
Diósgyőri VTK–Mezőkövesd 0–3
Miskolc, DVTK StadionAndó-Szabó Sándor

4853

Bp. Honvéd–Debreceni VSC 2–3Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionFarkas Ádám
2441
Paksi FC–Mol Fehérvár FC 0–2Paks, Városi Stadion Csonka Bence
2098
Kaposvár–ZTE FC 0–4
Kaposvár, Rákóczi StadionKarakó Ferenc
2410
AUGUSZTUS 25., VASÁRNAP
Puskás Akadémia–Ferencváros 4–1
Felcsút, Pancho Aréna Berke Balázs
3846
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár FC 4 4 13– 3 +10 12
2. Mezőkövesd Zsóry FC 4 4 7– 1 +6 12
3. Debreceni VSC 3 3 10– 5 +5 9
4. Kisvárda 4 3 1 7– 5 +2 9
5. Puskás Akadémia FC 4 2 2 7– 5 +2 6
6. Paksi FC 4 1 1 2 4– 5 –1 4
7. Újpest FC 4 1 1 2 4– 7 –3 4
8. Zalaegerszegi TE FC 3 1 2 6– 4 +2 3
9. Ferencvárosi TC 2 1 1 2– 4 –2 3
10. Diósgyőri VTK 4 1 3 4–11 –7 3
11. Budapest Honvéd 4 4 5–11 –6 0
12. Kaposvári Rákóczi FC 4 4 3–11 –8 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik