FFT: A mai napig meg tudok őrülni a Fradiért – Szokolai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.17. 17:30
Mit mondott Östreicher Emilnek, amiből problémája lett? Miért kapott felfüggesztett börtönt? Hány üveg sört ivott Törőcsikkel és Ebedlivel a pesti éjszakában? A FourFourTwo olvasóinak kérdéseire válaszol: Szokolai László.

Részletek a nagyinterjúból:Részletek a nagyinterjúból:

– Nyilasi szerint ön rúgta az igazán szép, akrobatikus, ollózós gólokat. Honnan jött ez a késztetés? Az alkata alapján ez nem biztos, hogy adta magát. (Bronson11, e-mail)
– Általános iskolás koromban nagyon jól tornáztam, ügyes voltam. Csak egyszer sérültem meg, 1979. március huszon­nyolcadikán megvertük három nullára az NDK-t, akkor agyonrúgott egy Baum nevezetű védő. Fél évre kiestem. Június közepén operáltak, október körül tértem vissza. (FFT: Melyik volt a legkedvesebb válogatott meccse?) Az egyik vb-, a másik Eb-selejtező volt. A szovjetek elleni Eb-selejtezőn Kovács Feri bácsi volt a kapitány, jól ismert engem, elég sokat játszottunk korábbi csapata, a Videoton ellen. Hetvennégyben öt nullára megvertük az ETO-val a Vidit, azon a meccsen rúgtam egy mesterhármast, onnantól kezdve Feri bácsi kedvence lettem. Semmi mást nem gyakoroltatott velünk a tatai edzőtáborban, mint hogy Várady Béla rúgja be a labdát a rövid sarok felé, és én oda érkezzek. Ez élesben is jól ment, ebből szereztem életem első válogatott gólját. Kétszer játszottam a szovjetek ellen, és mindkétszer gólt szereztem, az ifiválogatottban Pásztor József, a felnőttben Várady adta be a labdát.

– Novák Dezső ügynökmúltja hogyan érintette? (frankcity, e-mail)
– Átérzem a helyzetét, engem is többször próbáltak beszervezni, amikor Grazban voltam. Lehet, hogy ezért is álltak bosszút rajtam. Sohasem beszéltem erről Dezsővel, és sohasem fogok rá emiatt haragudni. Ezt csak az tudhatja, aki átélte ezt az egész rendszert.

– Büszke arra, hogy ön az egyetlen ferencvárosi labdarúgó, aki mesterhármast rúgott az Újpest ellen? (Kelemen Ábel, sms)
– Ha nem is az egyetlen, de igen, erre vagyok a legbüszkébb. Rúgtam a Videotonnak és a ZTE-nek, Győrben két gólt rúgtam az Újpestnek az égimeszelő Horváth, Harsányi kettős mellől. Ezekre mind nagyon büszke vagyok. De azért a bajnoki cím, a Magyar Kupa-győzelem és az Év csapata-tagság is megadatott.

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik